Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Efter Hitler PDF Udskriv Email
 
 
 
Michael Jones
Efter Hitler
372 sider
Turbine
 
En af de bedste og mest detaljerede bøger der er udkommet længe om Anden Verdenskrigs afslutning og oprydningen herefter. Danmark har en fremtrædende plads i bogen, hvilket ikke kan undre. Som nation var vi væsentlige i stormagternes spil om adgang til vand og havne og en slags brohoved til Det enorme imperium mod øst, og kun forskellige snarrådige indsatser fra diverse politikere og generaler gjorde, at vi ikke havnede på russisk side.
Det et enormt spændende at læse om de gader og stræder i Berlin, man kender fra sine besøg i den tyske hovedstad. Og hvor bliver vi ramt af historiens vingesus, når vi læser, hvordan tyskerne anlagde en nødlandingsbane midt i Zoo i Berlin, og som forresten så blev ødelagt kort derefter af granatnedslag. 
Det er også rigtigt spændende at læse om de forskellige politikeres og generalers meget forskellige former for psyke og viden, og vi er nærmest med som bisiddere, da tyskerne og Montgomery holdt overgivelsesceremoni på Luneburger Heide.
Forfatteren har gennemtrawlet et enormt kildenet, og med akuratesse og stor formidlerevne er det lykkes ham at skabe en bog, som fortæller ikke bare om kirigens afslutning men også om tiden før, unde og efter.
Man kan så undre sig over, at byen Linz i Østrig, i hvert fald i den danske oversættelse bliver betegnet som Hitlers fødeby. Det er det ikke. Han er født i Braunau og flyttede først til Linz senere i barndomsårene. 
Det er en lille skønhedsplet i et flot værk om bl.a. nogle centrale perioder fra krigen.