Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Trump PDF Udskriv Email
 
Michael D´Antonio
Trump
394 sider
Turbulenz

Donald Trump er et af de mest omtalte mennesker på kloden lige nu. Når der er så mange billeder af ham, kan man give en del gæt på, hvorfor forlaget har valgt lige dette forsidebillede, der får ham til at ligne alt andet end en amerikansk præsidentkandidat. Mest af alt en blanding mellem en harmløs landsbytosse og en mand, der mener, han har noget vigtigt at sige, men som umuligt kan blive taget alvorligt.
Netop det billede som rigtigt mange i den vestlige verden har af Trump.
Afhængig af de briller man ser det med, kan det være både rigtigt eller forkert. Har det imidlertid været hensigten at opridse og indramme denne holdning, må man sige, at forlaget har ramt mere end plet.
Det er da også det eneste diskuterbare ved bogen her, som er en fantastisk rejse ikke bare gennem Trumps opvækst men en skildring af succes i Amerika, hvordan penge, rundsave på albuerne og store egoer kan få folk med evnerne i orden til at komme meget, meget langt. I hvert fald i materiel forstand. Måske endda hele vejen til Det Hvide Hus i Washington.
Forfatteren lægger ikke fingrene imellem, når det gælder fremstillingen af Trump som et forkælet overklassebarn med en imponerende evne til at skyde alt og alle ned - også psykisk -, som han ikke tror på. Forfatterens evne til at komme med eksempler på små og store ting, der kan ophidse Trump og få ham til at true med retssager, er forbilledlig.
Evnen til at trække den lige linje fra faderens barske betingelser omkring et rodløst og vildt barn, der bliver sendt på opdragelse berømte steder, den kommer man ikke uden om. Og hvordan Donald Trump slynger om sig med enorme formuer, som var det lommeuld, i forsøget på at lave en ekstra formue og en til og sætte diverse konkurrenter og wannabees på plads, de eksempler er der masser af i bogen.
Godt spækket med billeder fra Trumps privatliv får vi en imponerende fortælling fra et liv i USA, som de færreste af os sikkert kommer til at opleve. Og kan såvel skræmme som fascinere.
Vi får hans egen forklaring på, hvordan man vinder, hvordan man taber, og hvorfor nogle bliver ved med at gøre de fejl, der får konkurrenterne til at godte sig og fryde sig i hænders vriden.
På ganske få punkter, bl.a. i forholdet til sin otte år ældre bror, finder vi ud af, at Donald Trump KAN have medfølelse for andre, og et andet sted i bogen får vi en lektie i, hvordan man kan være menneske, selv når man driver en enormt succesrig forretning.
Men mest er det altså den hårde side af forretningslivet, der bliver skildret, og det, der har skabt en benhård forretningsmand, der, sådan ser det ud, hvis han vinder det amerikanske præsidentvalg 8. november, vil skabe en ny, hidtil uset og benhård stil i Det Hvide Hus.