Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Amerika på krykker PDF Udskriv Email

 
 
 
Donald J. Trump
Amerika på krykker
224 sider
Hovedland
 
Det er egentlig ganske befriende at læse denne bog. For ifølge den har manden en vision med USA, noget han vil, en programerklæring. Som mange andre præsidentkandidater før ham, er den sandsynligvis i vid ustrækning skrevet af ghost writers og taleskrivere, men det gør den ikke mindre spændende. For han lægger jo navn til de ideer, han har listet op i lange baner. Så man må gå ud fra, at det er sådan han mener tingene.
Normalt kender vi fra medierne Trump, der siger tingene ligeud til begejstring for mange, men som opleves som upassende adfærd for rigtigt mange flere.
Sådan er det i hvert fald i skrivende stund.
Når man læser bogen, er der ikke alt andet lige noget galt med den programerklæring, han kommer med i den. Man nærer da sympati for, at der ikke er huller i vejen, at der skal bygges flere skoler, at IS skal nedkæmpes, eller at USAs krigsveteraner skal have omgående hjælp, om nødvendigt.
Det er patrioten, der taler, og i et demokrati er det altså også tilladt for en buller-basse at have sine meningers mod.
Han siger tingene helt lige ud af posen, på den måde han tænker det, og i den rækkefølge han nu kan. Der er ikke nødvendigvis den politiske struktur over bogen, som mange af hans modstandere, eller anmeldere for den sags skyld, glædes over ved andre bøger og biografier, men det er befriende, at en mand ikke stiller sig op og taler om tunge budgetter og politiske strukturer og tendenser. Men at han derimod taler the establishment midt imod.
Han bruger sin succes i forretningslivet som eksempel på, hvordan han vil genrejse Amerika. Enhver ved, at succes får man ikke uden i en vis udstrækning at have rundsave på albuerne. 
Og at Trump er nået så langt i forretning og politik, har helt sikkert også haft sin pris for modstanderne af Trump - eller forretningspartnerne. 
Det kommer Trump klogeligt nok ikke ind på i bogen, der forsøger at fremstille ham som en hårdtarbejdende familiefar, der synes, han har en forpligtigelse til at vinde noget tilbage, som USA har tabt til andre lande.
Er man Trump-fan eller har man tendenser, så er grundene til at stemme på ham oplistet i en lang række nærmest bogen igennem.
Og er man det ikke, så er bogen egentlig også ganske underholdende og spændende, idet den fremstiller en mand, der ser ud til at være helt autentisk, og hvordan hans kampagne forsøger at sælge ham som et menneske, der taler stort set alt det etablerede midt imod og vil gå helt sine egne veje og nærmest skabe en ny verdensorden, der skal gøre Amerika stort igen.