Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Tusind og en nats samtaler PDF Udskriv Email

 
 
 
Ole Grünbaum
Tusind og en nats samtaler
396 sider
Tiderne skifter
 
Drama, Persien, Indien, Koranen, Moses, Aleppo, Ægypten. Vi får en poetisk verdensdel serveret for vore fødder, og af den altid interessante Ole Grünbaum får vi en række fakta serveret om forne tiders digter Rumi og vismanden Shams, der sandt at sige havde et livsforløb, som gjorde dem i stand til blive så stor en del af hinanden, at Rumi siden bliver en af tidens meget produktive digtere.
Idag har de persiske digte i engelske oversættelser taget en halv, vestlig verden med storm.
Og vi får her i bogen Grünbaums fortolkning af hvorfor.
Fortolkning og fortolkning, hertil skal det siges, at historien er skrevet ud fra de to´s egne nedskrevne beretninger om deres liv.
Bogen er meget nede på jorden trods vismænd og digte, og det er altid givende at høre historierne om, hvordan poesi og ophavsmændene har fået inspirationen til at komme ud med ord og digte. 
Günbaum formår at komme bag kulisserne, såvel formidlende som humoristisk."Teologerne kører løs, så folk bliver rundtossede". Herlig vending. Ægte dansk.
Grünbaum forstår at gøre Rumi og Sham levende for os, så vi mindst kommer til at kende dem, muligvis endda at holde af dem.
Visse passager skal man læse et par gange for at komme videre. Synke, tage det ind, forstå hvordan indtrykkene blev lagret i Rumi - til gavn og glæde for elskere af digte så mange hundrede år senere.
Vi har som læsere med en bog som denne godt af at blive indført i, at nutidens bøger har inspiration mange, mange hundrede og ofte tusinder af år tilbage.
Og at vide at tingene hænger sammen meget længere bagund, end vi ofte går og tænker på.
Flot arbejde.