Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Med fanden i hælene PDF Udskriv Email

 Bog, hæftet Med fanden i hælene af Søren Dahl
 
Søren Dahl
Med fanden i hælene
240 sider
Politikens Forlag
 
Det er en fornøjelse at lytte til Café Hack om søndagen, og det er en fornøjelse at læse Søren Dahls bog. For lige så meget, han får ud af de folk, han har på besøg, lige så ærlige og ligefremme, han formår at få dem til at være -, lige så meget øser han ud af sin egen person i sin nye udgivelse.
Ærligt, vedkommende og oprigtigt. Man føler sig i rigtig godt selskab, mens man læser bogen, og man føler, man har været på et værdifuldt besøg, når man er
færdig med den.


Idag kender vi Søren Dahl rigtig meget som stemmen bag det populære søndagsprogram. Gennem årene har han lavet utrolig meget andet, og det er sjovt at få indblik i, at fundamentet er helt i orden, og at et langt livs prøvelser og erfaring er med, når diverse kendte er blevet interviewet af ham søndag efter søndag.

Han kommer også ind på de høje priser, det har været familiemæssigt at holde gryden i kogen som kreativt menneske og talentfuld radiovært. Nederlagene som hans "ufrivillige afgang" fra Musikkonservatoriet kommer han også ind på, og helt åben som en bog, sjovt nok, er han, når han fortæller om sit voldsomme temperament og om, hvordan han i barnlig forurettelse kan finde på at gå ind i en anden togkupé, hvis konen ikke lige vil det samme som ham.

Det kræver mod at erkende sådanne ting, og mod til at forklare sig, mod til at øse ud af privatlivet, næsten til at være ganske ærlig og meget, meget ægte, det er noget, man som læser kan lære noget af.

Når en kendt, tænker man, kan være så ærlig, og slippe godt fra det, ja så kan jeg også tillade mig det.

Læs endvidere hans malende, humoristiske og herlige beskrivelse af miljøet omkring Thyfestivalen og hans politiske opgør med rabiate hoveder fra dengang, som ville kamp og revolution. Noget som Søren slet ikke forstår meningen med. Når de samtidig var til te, tjald og Thy-bajere, og at de efter snakken tog hjem til deres middelklasseforældre.

Mens Søren selv langt tidligere, mens Jimi Hendrix-musik og ungdomsoprøret væltede dele af Danmark sad ved klaveret og spillede Mozart.
Flotte kontraster. Søren selv beskriver nogle af Thyboerne fra den daværende Thylejr som nogen, der "ikke var kommet videre". Tja . . . 
Læs også om hvordan han var god til at snakke med pigerne for derfra at score dem. Og hvor lidt det blev bifaldt af moderen som mange andre ting, han fra barndomshjemmet manglede opbakning i.
Man kan læse mellem linjerne, at den anerkendelse, han aldrig fik i barndomshjemmet, den kom senere i livet gennem mange af de projekter, han har deltaget i.
 
Man lærer virkelig noget om sig selv ved at læse bogen her.  Han fortæller, at det er vigtigt, at lytte til, hvad folk siger, og ikke som journalist have en masse hjemmeforberedte spørgsmål. Det kan man som almindelig læser oversætte til, at hvis man vil have succesrigt og udbytterigt samvær med andre mennesker, så er det med at slå ørelapperne ud og være sammen med dem ud fra de mennesker, de er, hvor de nu er.

Søren Dahl har gennem livet haft sine private fiaskoer og store faglige succeser. Denne bog er såvel en privat som faglig succes.
 
Der er nerve og sjæl i, fra start til slut, det er stort set ligegyldigt, hvad Søren fortæller om, så er det vedkommende. Nøjagtigt som hans evne til at lukke folk op på scenen i Café Hack: Det er ligegyldigt, hvem der bliver inviteret ind. Der er altid en vedkommende nerve i det hele, som gør interviewet til brugbar viden, mange af os kan lære noget af.