Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Sepp PDF Udskriv Email

Bog, indbundet Sepp af Christoffer Rosenløv Stig Christensen, Sepp Piontek
 
Christoffer Rosenløv, Stig Christensen og Sepp Pioentek
Sepp
447 sider
Gyldendal
 
Med bogen her er det blevet nemmere at forstå, hvorfor den tidligere landstræner blev en af de helt store folkehelte herhjemme samtidig med, at mange måske havde et lidt blandet forhold til ham.
Denne barske mand, der specielt sine ældre dage nærmest ser ud til at være udskåret af en træstrub, har også haft en meget barsk barndom og ungdom, hvor kugler og krig var en del af opvæksten, tæt inde på livet og på afstand. Men altid inde i sindet. Overleve skulle man. 
Man river sit i håret, som man æder sig gennem bogen.
"Min mor havde kun en symaskine og en radio, hun kunne sælge. For pengene købte hun brød og mælk og levertran til Christa, som var svag, men de rakte ikke alene, så vi gik på rov i de bombede huse. Nogle gange styrtede de sammen, det så jeg selv, men vi var nødt til at tage chancen. Jeg var lille og kunne komme ind gennem sprækker og huller. Jeg kravlede ned i kældrene og ledte efter mad eller ting, vi kunne sælge på det sorte marked. Jeg slæbte en lille trækvogn efter mig gennem gaderne. Den lagde jeg kartofler i, og hvad jeg ellers fandt rundtomkring.".
Så barsk er beretningen om lille Sepps barndom og ungdom. I en lille by i Polen, som krigen forvandlede til en ruinhob, mødte han livet, og tilmed var faderen langt borte for at deltage i krigen. En dag, da Sepp stod og kløvede brænde, kom faderen tilbage og spurgte lille Sepp, om han vidste, hvem han var.
"Du er min far", kunne Sepp sige, fordi det kunne han mærke.
Så slutter krigen, og en dokumentarfilm om Sepp ville være lige så spændende som en af de største Hollywoodfilm. Bogen her ville udmærket kunne bruges som baggrund for et manus.
Den er fantastisk spændende og giver et lyslevende billede af en mand, der fra helt lille lærte at overleve og klare sig på den barskeste og mest ydmygende måde. Disse egenskaber fulgte med ham, da han skulle have det danske landshold til at overleve, og der var nok en og anden dengang, der mente, at han var både barsk og ydmygende, når han skulle bestemme spillernes sengetid rundt om på hotellerne i Europa.
Som lærling på et skibsværft i Leer så han en anden lærling - på Sepps første dag - blive smadret af en tre meter høj stålplade, der blev tabt af en kran.
Og langt senere i livet lærte han som træner på Haiti, hvordan vold og korruption blandt zombier og woddoo er den enes sejr om mandagen, mens det er sammes død dagen efter. Billedligt talt.
Vi får HELE historien om Sepp. Og det er en god, god, god historie. Vi er med på hele rejsen fra Breslau til Blommenslyst idag, hvor han har slået sig ned og sikkert kommer til at lave resten af sine dage.
Med så mange historier at fortælle om livet og de barske dage og de mere sødmefyldte stunder, som man kun kan beundre manden for, at han har stået igennem og samtidig givet danskerne så store oplevelser.
Det er også en lise og meget givende, at bogens forfattere har formået at komme så godt og tæt ind omkring årene i privatlivet i Blommenslyst, der naturligt nok i så langt et forhold med lærer Gitte har givet udfordringer.
Rund,  flot og dejlig biografi.