Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Marquis Marcel de Sade PDF Udskriv Email

Bog, indbundet Marquis Marcel de Sade af Pernille Frydensbjerg
 
 
Pernille Frydensbjerg
Marquis Marcel de Sade
219 sider
Historia
 
Man genkender en masse glamour og mennesker, der har givet verden fantastisk underholdning i en af de collager, der er kommet med i bogen, og som Marcel de Sade selv har lavet.
Det er mennesker som Clark Gable, Humphey Bogart, Sean Connery og James Dean, mens det ikke skorter på kvindelige pendanter som Greta Garbo og Asta Nielsen.
Collagen giver et meget godt indblik i. hvad der rører sig i den mand, som gennem nogle generationer har været kendt som Danmarks eneste sande marquis.
Forfatteren falder nogle gange lidt for meget i næsegrus beundring for manden. Det er måske også påkrævet og specielt tilgivet i dette tilfælde, hvor gloser som dekadence, etiik, adelsmærker, aristokrati, fornemme gæster, adeligt udseende, campari og højt til loftet står i kø. Og man skal være klar til at blive lukket ind uden forbehold i et miljø og et menneske, der ligger temmelig langt fra de fleste.
Når det er sagt, er der tale om en interessant bog.
Alene derved, at alt har sin pris, og at føre hus og hjem og lejlighed og sammenkomster for bundter af meget forskellige mennesker, det kræver pege. Det koster mange penge. Og dem skaffer man så ved at arbejde som en hest.
Bevares, vi kender til og får også historien om en ung Jørgen Vase Larsen, der bedrager sit firma for rigtigt mange penge og får sin straf. Men er man af den skole, at alle skal have en chance til, så kan man godt gå ombord i, hvad der egentlig skaber en mand, som den gennemsnitlige dansker sandsynligvis finder uudholdelig og sær. Men som dybest set kan lære de samme mennesker noget om at være mønsterbrydere og gå på tværs af normer og klasser.
Hvilket så også koster. På pengepungen og såmænd også på sjælen.
Pernille Frydensbjerg er god til at få de forskellige nuancer frem i denne sjæl, der spiller blændende klaver, som omkring sin 50-års fødselsdag gik med mørke dødstanker, som måtte flytte til noget mindre, da hans efterkommere ikke skulle lægges til last at rydde op efter ham, og som sandt for dyden er bedøvende ligeglad med, hvad andre mener om hans livsførelse.
Og som ifølge bogen med fine eksempler også har ført sig frem som et menneske med et stort hjerte og givende væsen.
Aflad for det han tog fra andre i begyndelsen af tresserne??
Vi ved det ikke. Måske ikke engang Marcel selv. Men at det er interessant at læse om et menneske, der tillader sig den frækhed at bryde normer og konventioner samtidig med, at han er rigtigt god ved andre, specielt sine nærmeste, og som forsøger at balancere mellem det at være intensivt til stede i nuet og samtidig holde sig morgendagen for øje.
DET er interessant.
Alle billederne er det lykkedes forfatteren at få frem i bogen.