Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Lodbrogsønnernes hævn PDF Udskriv Email

Bog, indbundet Lodbrogsønnernes hævn af Lasse Holm
 
 
Lasse Holm
Lodbrogsønnernes hævn
373 sider
Politikens Forlag
 
Det her det er altså bare guf. En djævelsk spændende bog der på helt næsten overnaturlig, keltisk, snedig og finurlig vikinge-vis lader Lodbrogsønnerne hævne deres far, Ragnar Lodbrog, der blev dræbt af slanger i kong Ællas ormegård.
Vi er i det Herrens år 866, hvor vikingerne plyndrede og hærgede det nordlige England.
På en galgeplads står den dansk-saxistiske dreng Wulf med løkken om halsen og skal om kort tid til det hinsides. Eller sådan skulle det have været. Men en uhyggelig historie bliver sidenhen trevlet op, og Wulfs navn bliver ændret til Rolf, da angriberne tager ham med til deres ringborg, og sådan får man historien til at fortsætte efter et godt startplot.
Vi er midt i historiens vingesus, dengang vore forfædre hærgede og lod dele af verden i ragnarok. Dengang blod var blod og ære var ære, sådan da. Vi var skånsesløse.
Det spændende ved bogen, der er første del af en trilogi, er, at den er vældig dokumentarisk. Og  sammensat med historiske fakta, sagaer og andet gejl fra vikingetiden, der bliver noget karikeret som rå, beskidt og brutal i sit menneskesyn. Underligt nok fordi der er ofte ført bevis for, at vikingerne som alle andre mennesker, bestemt også nutidens, havde nuancer i sig af mange forskellige slags.
Men ok, the story is to tell, og vi ville ikke have undværet denne bog om vore forfædre. Lasse Holm fortæller  bramfrit og uforfærdet med et godt autentisk tilsnit, hvordan den brutale virkelighed herskede i disse tider, og hvordan øje var øje og tand var tand. 
Bogen virker dejlig oprigtig og ærlig, og forfatteren gør da også helt uden at rødme opmærksom på, at han hist og her har lånt fra fantasien. Og placeret lidt figurer her og der for at shine lidt op.
Det gør heller ikke noget. Vi må sige, det ikke trækker autensiteten ned. 
Man kommer pænt ombord i vikingetiden, dens mystik, ære og ritualer ved at læse bogen her.