Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Populisme og den nye verdensorden PDF Udskriv Email
 
 
 
Samuel Rachlin
Populisme og den nye verdensorden
173 sider
Kristeligt Dagblads Forlag
 
En ganske let forståelig og alligevel seriøs gennemgang af populismens væsen. Når man ser forsiden, kan ingen vist være i tvivl om inspirationen. . . 
Samuel Rachlin gennemgår populismens væsen og fortæller meget konkret om, hvordan populismens bølger bliver igangsat i nedgangstider, når et samfund bliver ramt af de kritiske krisefænomener som arbejdsløshed, depression samt økonomisk og social ulighed. 
Han mener, disse ting er en forudsætning, idet han hævder, at populismen ikke har mere at byde på end at skabe konfrontation og bygge sin platform på forholdet mellem "de gode folk og de onde eliter".
Han mener, at populisme snarere er et sæt værdier og metoder end en egentlig ideologi, og at populisternes grænseoverskridende opførsel, ( sagde nogen Trump, red.), der efterlader tilhørerne i chok og vantro, blot er en af mange virkemidler i kampen om magten.
En interessant betragtning, og dem er der rigtigt mange af i forfatterens nye bog.
Den er for alvor til at blive klog på, rammer pænt ind for os, hvorfor folk som Trump og Le Pen og også tidligere præsidentkandidater kan nå så langt, som tilfældet er og var, og hvad der gjorde, at nogle af dem så alligevel til syvende og sidst måtte krybe til korset og overlade magten til andre hurtigløbere.
Fint værk.
Elegant formuleret sprog der trækker tråde langt tilbage i historien og skitserer personligheder på mange, forskellige dele af fortidig og nutidig verdensscene.