Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Krigen til søs 1914-18 PDF Udskriv Email
Bog, indbundet Krigen til søs 1914-18 af Niels Holland
 
Niels Holland
Krigen til søs 1914-18
352 sider
Trykværket
 
En yderst velresearchet og meget dokumentarisk skildring af mange forskellige aspekter af 1. verdenskrig. Det osmanniske rige der træder ind i krigen, sænkningen af panserkrydseren Palladda, , den første flåde i Skotland, der blev omdøbt til The Grand Fleet, viceadmiral Jerrems spredning af sin flåde over et større område, tegning af slaget ved Coronell, dårligt sejlvejr, godt sejlvejr. Vi kunne blive ved. Er man historisk interesseret og ikke mindst direkte slag-interesseret helt ned i de små detaljer i søens rolle i 1. verdenskrig, så er bogen en lækkerbidsken.
Der er snesevis af yderst interessante beskrivelser af de forskellige slag rundt omkring, om forberedelserne, om længde, fart, kanonantal på de forskellige både. Og kommer også ind på Danmarks strategiske rolle i 1. verdenskrig, hvor vi officielt var neutrale, men hvor vi netop qua vores placering kom til at spille en særdeles central rolle.
Det ville kræve en hel afskrift af bogen for at komme ind på alle de dealjer og områder fra Nordsøen til Australien, som bogen er fyldt med. The run to South, Ubådskrigens første halvår 1916 osv osv. Ting som man ikke umiddelbart ved en masse om omkring den store krig er gravet frem og beskrevet, så man får mere lyst til at læse bogen, jo mere man opdager.
Fremragende arbejde. Serveret som stod forfatteren og holdt foredrag lige foran os.