Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Reformationen PDF Udskriv Email

  Bog, indbundet Reformationen af Ole Høiris, Per Ingesman

 Ole Høiris og Per Ingesman

Reformationen
1500-tallets Kulturrevolution
2-binds værk
900 sider

 

Man behøver ikke være storkender eller absolut interesseret i reformationen for at kunne nyde dette pragtfulde værk i to bind.  Alene det at bladre rundt i den og se de gamle billeder, salmebøger fra 1569, se udgravningerne ved det nuværende Nytorv i Viborg (Hans Tausen), se den ældste skolebygning i Danmark, en landsbyskole i Fakse, tegningen af Malmøhus i Skåne under belejringen i 1658, tegningen af kongen der med vægt og sværd i hånd værner om de ti bud og præsternes bøn til Gud om, at ægtesengen skal være uden synd - jamen det er hele bind 2 værd.
Hvis man så vil lidt mere, og det vil man jo nok, når man har investeret 600 kroner i de to bind, så er der smæk for skillingen historie- og religionsmæssigt.
Intet, intet absolut er overladt til tilfældighederne.
Vi kommer omkring spændende emner som Lutherreception i 1500- og 1600-tallets Danmark, tiggerklostrene, skriftestolen, det oversete møbel i de lutherske kirker, den lange, danske reformation, købstadsreformationen, billedet af skriftestolen i Redsted på Mors, latinskolen, universitet og videnskabssyn, døden og de døde og meget, meget mere i bind nr. 2, som altså omhandler reformationen i Danmark.
Bind nr. 2 koncentrerer sig så om reformationen ude i Europa - naturligvis lige så spændende. Liv og lære, det onde jeg og den gode verden, religionskrige, protestanterne og de vilde, Augustins arvesyndslære, bondekrigens afslutning ved Frankenhausen.  Den Westfalske Fred, Jean Calvins opfordring til udryddelse af hekseri, Jødesoen, relief under tagrenden nær apsis på Stadskirken i Wittenberg og meget meget mere, vi kunne blive ved med at omtale detaljerne, og alligevel vil det ikke på nogen måde kunne yde disse to herlige bind retfærdighed.