Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Mythos PDF Udskriv Email

 

 

 

 

Stepen Fry
Mythos
419 sider
Modtryk

 

 

Græske myter er brutale. Som mennesket ofte er dybt ind, som verden er. Lige så fyldt med ægthed, nærhed og kærlighed og tro og håb, ja så ligger Djævlen og ondskaben på lur. Og DET får forfatteren rigtig godt leveret og fortalt i genfortællingen af de græske myter.
Genfortællingen er skabt til det moderne menneske, de moderne læsere, vi gerne vil fremstå som. Vi vil gerne have det hele serveret på et plan og et sprogligt niveau, der kan fortælle os noget nyt, samtidig med, at vi ikke har tålmodighed til at fordybe os i historien og de gamle sagaer og ur-fortællinger.
Her kommer så en forfatter, der kan levere varen. Hvad med den her historie f.eks. om, at Zeus ryster sin far, Cronos, nosser og smider dem over på den anden side af jorden. Væsken siver ud, og dermed er Aphodite født. Når Cronos er besejret, bliver hans fem børn, som han tidligere spiste, født på ny. De sværgerloyalitet over for Zeus og håber på befrielse af den evige fordøjelse. Ved en anden lejlighed har Zeus sådan en hovedpine, at de andre guder beslutter sig at banke hans hovedet ind med en hammer, og dermed kommer endnu en gud  til syne, nemlig Athena. Der iøvrigt allerede er beredt til kamp.
Tak for kaffe siger vi bare. Underholdningen af en anderledes slags må vi sige, er der litteræt lagt op til i de sene efterårs- og vintertimer. Og så gør det jo heler ikke noget, at vi får noget historisk indsigt samtidig.

.