Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Personlighed PDF Udskriv Email

Personlighed - Bog
Sigmund Karterud
Personlighed
280 sider
Hans Reitzels Forlag
 
Yderst grundig og næsten ufattelig kompetent bog om mennesker, opvæksten, udviklingen, personligheden og relationen mellem os som personer.
Ønsker man at gå en hel masse spadestik dybt i sig selv i forsøget på at forstå, hvad der kan være årsagen til vore reaktioner, handlemåder, valg i livet, succeser og fiaskoer, så er det bare med at komme igang med læsningen.
Interesserer man sig for personlighedspsykologi, så er vi på grænsen til at kalde bogen her for et nyt must.
Det er ikke let læsning nødvendigvis med skemaer og skabeloner, hvor man kan putte sig selv eller andre på formel. Det er en meget dyb og videnskabeligt orienteret bog, der inddrager forskellige faktorer i miljøet som religion, påtvungne normer, politisk ståsted, klasser og baggrund som kompetencer og kvaliteter som ballast for, at man nu er havnet, hvor man er, f.eks. med hensyn til vrede, frygt og social doninans. F.eks. kombineres leg og søgen med lyst og glæde, og man får omgående indblik i, at er man som barn uanset hvor lidt eller på hvilken vis forhindret i leg eller søgen - synes mor man var for vild eller svinende med appelsinerne, - så vil det uvilkårligt påvirke ens trang til at være nysgerrig eller lystig. I sengen kunne vi tilføje eller i selskaber.
Bare sådan en ting er guld værd at få at vide. Det er kun én af mange ting, man kan snappe op i bogen, og selv om den er skrevet af en tidligere ledende overlæge og professor, vil man have rigtig, rigtig godt af at læse den som menigmand.
Så lang tid tager det bestemt ikke, når man først er kommet godt igang.
Man vil føle sig beriget og vidende sidenhen.
Meget let anvendelig, forståelig bog af høj, faglig standard.