Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Psykoterapeutiske tilgange til PTSD PDF Udskriv Email

psykoterapeutiske tilgange til ptsd - bog
 
 
 
Cæcilie Bøck Buhmann
Mikkel Arendt
Nicole K. osenberg

PTSD - Pskoterapeutiiske tilgange til PTSD
300 sider
Hans Reitzels Forlag
 
PTSD er et begreb, der fylder mere og mere i det offentlige univers. Det er en tilstand, der er en følge af livs- ellers sikkerhedstruende oplevelser. Hvilke hændelser, der får tilstanden til at opstå, er efterhånden bredere og bredere. Derfor begynder flere og flere behandlere at interessere sig for begrebet, og ikke mindst hvordan man som menneske kan blive behandlet for det.
Her kommer så en bog, der ifølge forlaget er skrevet af førende, danske klinikere og forskere på området og skulle give en solid, relevant indføring i emnet.
Vi bliver præsenteret for forskellige psykoterapeutiske tilgange som kognitiv adfærdsterapi, mentaliseringsbaseret terapi og individuel psykodynamisk korttidsterapi og prolonged exposure.
Bogen kommer også omkring traumebehandling og ser ud til at kunne sætte mange menneskers psykologi på formel og fortælling, idet den har mange cases, som man kan relatere til og i et vist omfang som læsere naturligt nok individuelt kan referere til.
PTSD kan opstå som nævnt af mange, forskellige årsager. F.eks. voldtægter, overfald, krig. Det, der ligger herunder, kan man jo så vel egentlig diskutere, om det skal diagnosticeres som sygdommen PTSD, eller om det med baggrund i et svigt er almindelig mangel på tillid, vrede, kontrol(tab), skyld, skam og hjælpeløshed.
Individuel eller gruppeterapi. Bogen lægger op til, hvornår noget kan være hensigtsmæssigt hvornår.