Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Terroristen fra Nørrebro PDF Udskriv Email

Terroristen fra Nørrebro
 
Mette Mayli Albæk, Louise Dalsgaard & Natascha Rée Mikkelsen
Terroristen fra Nørrebro
272 sider
Politikens Forlag

 
Det var en episode en januar eftermiddag i 2012 på Strøget i København, der gjorde det endelige udslag til, at Omar el-Hussein fik det livsforløb, som er optrævlet og endevendt i medier og retssale. Omar el-Hussein blev stukket i låret med en kniv, han blev sygemeldt fra sin uddannelse, kunne ikke finde et arbejde efter skaden og fik derfor masser af tid til at forholde sig til bandemiljø og andet i den kategori.
Et voldsomt had blussede i tiden derpå op i Omar, sandsynligvis fordi det var hans opfattelse, at gerningsmændene til knivoverfaldet gik fri.
Men det hele er naturligvis begyndt snigende og langt tidligere.
Gennem venner og andre tæt på begivenhederne i og omkring Omars liv, og ikke mindst omkring 14.-15. februar 2015, Krudttønden og synagogen, kommer vi så tæt, som det ser ud til at kunne lade sig gøre, på personen Omar, de mennesker og den familie, han omgikkes og katalysatorerne for de holdninger, der endte med terror i Danmark.
Bogen er en dokumentarisk skildring af hele miljøet, der ansporer til radikalisering af unge, som bare hænger ud ind imellem, laver lidt smårapserier og ryger lidt joints. Meget levende og yderst vel-researchset giver den den almindelige læser en oplevelse af, hvilken magt miljøet har over personer, der mangler et ståsted i tilværelsen og vil gøre hvad som helst i en misforstået broderånd. Loyal til det sidste.