Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Omgivet af psykopater PDF Udskriv Email

Omgivet af psykopater
 
 
 
Thomas Erikson
Omgivet af psykopater
272 sider
Politikens Forlag
 
Der er ikke noget nyt under solen, og undertitlen er misvisende, for medmindre man har arbejdet godt og grundigt med sig selv, vil det være så godt som umuligt, hvis man er til fals, at undgå en sød psykopats charmerende væsen og holde vedkommende på afstand.
Og folk, der ikke er til fals, og som er udviklet sundt, undgår psykopater i det daglige, skøjter bare videre.
Sandt nok kan de være svære at undgå på en arbejdsplads. Og den slags beskæftiger bogen sig meget med.
Bogen kommer skam også med et direkte råd til alphahanner om ikke at fremstå som alt for udspekuleret. Så bliver folk mistænksomme. 
Men det er jo netop en del af psykopatens og alpha-hannens spil, at være udspekuleret og have fjorten skjulte dagsordener. Hvorfor i alverden give råd om, hvordan man skal skjule sine skjulte hensigter. Der er altså noget, der ikke hænger sammen her.
Der er enkelte gode og konstruktive beskrivelser af årsagen til psykopaters adfærd: At de elsker at se andre lide, at der ikke er noget at gøre ved det, og at man ikke skal opsøge en psykopatisk chef for at få vedkommende til at ændre adfærd; det er nærmest et våben, der bliver rettet imod en selv.
Den slags ved vi jo, og mange steder virker det som om, forfatteren skal brillere med sin viden mere end at komme ind på, hvad man egentlig gør for at undgå at blive hvirvlet ind i en psykopats spin.
Andre steder kategoriserer forfatteren, som forsiden antyder, psykopaterne i diverse farver. Og fortæller hvordan man skal holde stand.
Her kommer forfatteren så til at antyde, at en rød psykopat, der er sælger, nok kun vil forsøge at gøre sit yderste for at sælge i slutningen af en måned, hvis han mangler nogle flere ordrer.
Det virker ude i hampen, hvis en dygtig sælger skal have ydre omstændigheder til at afgøre, om han vil presse sit offer til at sige ja. 
Og så fortæller forfatteren ellers løst og fast om, hvordan man i ægteskabet nogle gange må give sig, købe skindsofaer, have svigermor på besøg, tage på intetsigende rejser og kommer ind på, at vi nok alle har manipuleret lidt for at få vores viljer igennem og bla bla bla. 
Ja undskyld udtrykket, ligegyldig hverdagssnak.
Nogle få, konkrete råd, vi nok selv kunne regne ud, som er en del af opdragelsen, ellers mest en opridsning af, hvordan man øger genkendeligheden overfor en psykopat. Hvad vedkommendes adfærdstræk er. Her vil man nok kunne nikke genkendende til rigtigt mange ting i sig selv, og måske hos sin partner. 
Men at man kommer udenom at rende ind i psykopater, hvis man har et usikkert sind, altså dem, der virkelig har brug for det, det lader sig ikke gøre ved hjælp af denne bog.
F.eks. vil den charmerende og indfølende psykopat manipulere dig ved at sige, at det virker som en meget spændende og interessant bog. Og så ellers vise dig en bogsamling, der matcher eller fortælle om nogle bøger dig matcher. Snedigt for at få dig til at opfatte vedkommende som hjælpsom.
Men et spændende emne da.