Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Al kødets gang PDF Udskriv Email

Al kødets gang
 
Ambrose Parry
Al kødets gang
396 sider
Modtryk
 
Det er blevet in at kombinere lægevidenskab, retsmedicineri osv. med krimier. Det giver det hele et enormt stænk af autensitet og leder tanken hen på udødelige Nattevagten med Ulf Pilgaard.
Berammer man så handlingen til tågede byer i Storbritanien, der gennem tiderne har været hjemsted for Boston-kvæleren, nåedsløse sygeplejersker som seriemordere og andre, så er scenen sat godt op.
Det er, hvad den her i en bog, der ovenikøbet på forsiden har en skygge med kappe, høj hat og noget i hånden, der kunne ligne en lægetaske.
Kan det blive mere indbydende?
Handlingen er en række unge kvinder, der i Edinburghs Old Town dør på smertefulde måder. I byens New Town begynder samtidig Will Raven som medicinstuderende sin læreplads hos den anerkendte professor James Young Simpson.
Herfra begynder en hæsblæsende jagt, men alligevel statelig og tidstypisk, jagt på en skruppelløs morder, der finder tilfredsstillelse i at se kvinder lide.
Man skal tænke på, at vi befinder os i 1800-tallet, hvor eksperimenter med ny banebrydende medicin krævede sin villige ofre.
Kloroform, skumle gyder, drukkenbolte, fine damer, sladder, alt hvad der hørte sig til for et par hundrede år siden, får vi et endog meget fint, historisk indblik i.
Bogen er victoriansk i sin opbygning, vanvittigt både spændende, lærerig og underholdende, og når man så tilsætter et meget veludviklet og velbeskrevet persongalleri, så kan man ikke forlange mere, hvis man vil have fingre i en spændingsbog lidt ud over det sædvanlige.