Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Mine tre år med Kurt Cobain PDF Udskriv Email

mine tre år med kurt cobain - bog
 
 
Danny Goldberg
Mine tre år med Kurt Cobain
336 sider
Memoris
 
En meget fin og ganske interessant bog om musikbranchen. Naturligvis først og fremmest om Nirvana-forsangeren Kurt Cobain, der begik selvmord i 1994. Men også det miljø, der omgiver musikere, kampen for at nå nogle vegne dels som musiker og holde fast i egne idealer. Men også kampen hos pengemænd og pladeselskaber bag musikken, der konstant skal være et par hestehoveder foran konkurrenterne, der står på lur for at dolke. 
Bogen er skrevet af Nirvanas manager gennem tre år og er udkommet på 25-års dagen for frontmusikerens død.
Som læser får man nogle helt andre, kritiske briller på, og oplever hvordan hele musikbranchen er én stor kommerciel industri. Chancen for at blive spillet i radioen, sådan var det i hvert fald dengang, var for Nirvana meget større, når de blev udgivet på et af de store pladeselskaber, der vidste alt om, hvilke kommercielle radiostationer, der var opdelt i hvilke musikgenrer, som igen var skabt til at tiltrække specifikke målgrupper og dermed nemmere at sælge radioreklamer.
Bogen er tilsyneladende meget loyal overfor forsangerens forhold til den stadigt aktive musiker Courtney Love, som Danny nåede at være gift med to år, inden han tog sit eget liv.
Bogen beskriver også, hvordan nerverne sidder uden på tøjet og, at der er kort til næverne, hvis nogen fornærmer andre i branchen, og hvis der endda muligvis er stoffer impliceret.
En masse af fordommene om musikbranchen bliver stadfæstet og langt mere til. Det er en bog skrevet i et letflydende sprog med stort engagement og med kærlighed til både penge og musik. Vi kan anbefale den til alle, der elsker at holde øje med tingene på musikscenen og ikke mindst det, der sker bagved den
Samtidig kan den naturligvis bruges som advarsel mod at bruge de stoffer og omgive sig med alle de forkerte personer og muligheder, der nu findes i branchen. Og giver dog ikke nogen opskrift på, hvad man så kan gøre, hvis man bare er en ung musiker, der vil af med sit budskab.
Det er derfor, det kan være så farligt at forsøge at nå til tops.
Men - læs bogen og blive klog.