Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Nordvest PDF Udskriv Email

nordvest - bog

 

Birgitte Zacho
Nordvest
128 sider
Frydenlund

 

Lidt vel meget om Nørrebro og de udfordringer, der var med Ungdomshuset. En lang smøre om, hvorfor Ungdomshuset nu ligger på Dortheavej. Det kan jo i og for sig være ligegyldigt, tænker vi. Den begrænsede spalteplads kunne være brugt til mere viden om farverige Dortheavej, der skal lægge vej til såvel Ungdomshuset som Det Islamiske Trossamfund og Lejerbos nye boligblok. 
Ellers en fin bog, der åbner øjnene lidt mere for et af de kvarter, mange har et såvel broget som blandet forhold til. Man tænker ballade, Krudttønden, fremmedhad, beskidte bygninger osv. osv. Går man i dybden med bogen, ja så opdager man, at der er farver og liv i kvarteret som alle mulige andre steder. 
Det, der gjorde området tungt engang og et dårligt ry, mener forfatteren, er nu med til at gøre området hipt. Nordvest dækker over det rå og urbane, som i de senere år har fået ny tiltrækningskraft.
Som læser kommer man til at tænke på de anderledes og råd kvarterer i f.eks. Prinslaugerberg i Berlin.
Bydelen Nordvest er grøn og strækker sig fra Utterslev Mose og ind til Tagensvej og Emdrup Sø  mod Nord.
Det er så væsentlig en del af København, at selv om man har lyst til at overse den, ja så er den med sin omfangsrige geografi og nuancerede sammensætning ikke til at komme udenom, hvis man vil have en vis viden om det totale København og byens tilblivelse.