Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Nemesis PDF Udskriv Email

nemesis - bog

Chris Carter
Nemesis
421 sider
Jentas

 

 

Kun et eneste sted i bogen kan vi ikke få tingene til at hænge sammen. Her hopper kæden af for os. Hvordan får alamcentralen nys om et dobbeltmord, som ellers kun gerningsmand og to ofre, sidstnævnte netop, er bekendt med?
Ellers må vi sige, at kunne man holde til det, så læser man bogen i ét hug. Den er så tilpas spændende, intelligent, modbydelig, horror, splatter, psykologisk interessant og fremragende skrevet, at man må tage sig til hovedet. 
Man ikke bare læser om gruet, man mærker det, og man mærker de opkastningsfornemmelser og det chok og den væmmelse og afsky over djævelskab og afstumpethed, som hovedpersoner og især politifolk er udsat for, da de møder to døde mennesker sat op til højbords, som om man skulle i gruens og dødens teater med en mesterkoreagraf som sceneopsætter.
Bogen handler om hævn. Et hævnmotiv så stærkt og hadsk. To værelseskammerater fra det psykologiske fakultet på Standford University driver i hver sin retning. På hver side af loven bliver den ene leder af LAPDs Ultravoldsenhed, mens den anden bliver en aktiv og yderst farlig og bestialsk seriemorder.
Seriemorderen har været tre et halvt år i isolationsfængsel -, og nu skal det hævnes - på den gamle værelseskammerat, der fik ham bag tremmer.
Sikken fantasi og sikken research der ligger bag bogens tilblivelse. Det er helt vildt.

Forfatteren er kendt for sin geografiske meget præcise research, hvilket vi kan skrive under på fungerer flot, da meget af handlingen foregår i Los Angeles, og at masser af stederne kan følges med den ene hånd i bogen og den anden hånd på computerknappen til Google Earth.
Således er vi med, overalt hvor gerningsmand og offer færdes, lige fra Metro Center Station 7th Street og til Echo Park.
Til gengæld kan vi afsløre, at Whisky Athenaeum på Hollywood Boulevard i virkeligheden hedder Whiskey a-go-go og ligger på Sunset Boulevard.
Sådanne geografiske friheder har Chris Carter da også taget højde for ved i forordet at skrive, at den slags har været nødvendig af hensyn til romanens plot.
Men altså:
En fremragende thriller, der snildt kunne bliver til drejebogen i en fantastisk film.