Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Det store skatterøveri PDF Udskriv Email

mændene der plyndrede europa - bog

Niels Fastrup og Thomas G. Svaneborg
Det store skatterøveri
272 sider
Politikens  Forlag

 

Det er altid fascinerende at følge opdagelser og komme bagved de arbejdsmetoder, journalister og andre opklarere bruger i jagten på sandheden. I jagten på større forbrydere og svindlere er der altid et element eksotisk fortælling. Da denne bog blev skrevet, og mens denne anmeldelse bliver det, kan det være, at sandheden om de mange penge, der er forsvundet fra skat, har udviklet sig til noget helt andet. Derfor er det for os det interessant, hvor store ressourcer, journalisterne bruger, og hvilke ressourcer, offentligheden har valgt at bruge, i jagten på de mange penge.
Vi har længe vist, at et af hovedsporene fører til palmeøen i Dubai, hvor vi da også i bogen kommer ned iklædt festtøj og med skjulte mikrofoner og kameraer er med backstage til en  kæmpekoncert -, hvor journalisterne så fucker deres livs samtale med hovedmanden op på et toilet, hvor de nærmest står side om side med ham og tisser.
Det er befriende at læse om, hvordan journalister er villige til at erkende deres nederlag, lige så spændende som det er at læse om stråmænd, hærdebrede vagter, banker, boliglån, grådighed er æder sindet, som det hedder, kæmpefirmaer med 40.000 ansatte og en omsætning på 300 millarder.
Et stort, kompliceret og indviklet net af skuffeselskaber, banker bliver beskrevet bedre end i en krimi - sandsynligvis fordi det her er den virkelige verden, og så får alting det autonome twist.
Så alt i alt - en spændingsbog, hvor vi som anmeldere altid vil stille spørgsmål ved, om vi nu også får sandheden frem, eller om det med et lunt glimt i øjet blot er en del af sandheden i et kæmpeinternationalt spil, hvor alle tier, men hvor money talks.