Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

De renfærdige PDF Udskriv Email

de renfærdige - fortællingen om novo nordisk - bog
Hanne Sindbæk
De renfærdige
464 sider
Politikens Forlag

 

Det første, der slår os, er, at det vist må være tæt på umuligt at være renfærdig, hæderlig, ærlig, fin i kanten og alt det., titlen på bogen indebærer, når man skal drive en kæmpevirksomhed. 
Det næste er, at forfattere, Hanne Sindbæk, på en eller anden måde har en egen aktie i fortællingen om Novo Nordisk, idet hendes egen far i mange, mange år led af sukkersyge, indtil en følgevirkning af den tog livet af ham. Det er ikke til at vide, hvordan bogen var blevet med en anden forfatter uden en psykologisk og følelsesmæssig aktie, hvor hun endda til slut i bogen takker Novo Nordisk, som hun da også til slut i bogen takker for sit liv. hm . . . 
Ser man bort fra det, ja så er der kommet en rigtig spændende bog ud af det. Historien om Novo Nordisk går næsten 100 år tilbage, hvor August Krogh kom sejlende hjem over Atlanten med opskriften på det nye mirakelmiddel, insulin og til dagens Novo Nordisk, der er Skandinaviens absolut førende virksomhed og med en omsætning på ufatteligt mange millarder.
Vi kommer tæt på stort set alle, der har haft en betydning for Novo Nordisk, de direktører der var, de konkurrenter, som blev købt op, og vi får også et hurtigt indblik i Ferrosans tidligere direktør, Asger Aamunds forretningssnilde. Vi kommer omkring den krise, firmaet oplevede, da Bill Clinton blev valgt og søsatte sit projekt med Health Care-reformen, og vi er med i det stormvejr med medier og aktivister, som firmaets topchef, Lars Rebien pludselig befandt sig i.
Hanne Sindeberg har skabt en bog, der i en vis udstrækning tilfredsstiller læsernes behov for viden om koncerner, der bliver holdt oppe af ihærdige medarbejdere og fremsynede topchefer, som så ved deres afgang ofte bliver tildelt flotte, gyldne håndtryk, som har kunst på deres kontorer, idet de ikke mener, firmaets penge skal gå til prismelysekroner, og så til private hjem, der for at holde på visse hemmeligheder bliver inddraget til mødeaktiviteter.
En good-read om et firma, der har skabt sig selv på under 100 år og er så førende på alle mulige felter, at ophavsmændene muligvis ville knibe sig i armen, og muligvis ikke, idet også de var forretningsfolk nok til at vide, at deres opfindelser og idéer ville arbejde sig fremad og opad in generations to come.