Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Mennesket og det andet PDF Udskriv Email

Mennesket og det andet - Michael Rasmussen
 
Michael Rasmussen
Mennesket og det andet
245 sider
Aalborg Universitetsforlag
 
En meget spændende bog der forgrener sig til mange sider af mennesket, og som plus, at den godt nok er skrevet i et bog, der rigtig, rigtig meget er  for akademikere og intellektuelle. Men det ser ud til, at mange, der har interesse i krop, tro, død, sansning, forundring og hundredvis af andre ting indenfor det fænomenelle, de kan sådan set bare begynde her.
Bogen stiller ofte med henvisning til de store tænkere  mange spørgsmåls til tilværelsen og de anerkendte dogmer. F.eks. er den god til at vende spørgsmål på hovedet om eksempelvis myten lige så godt kan være med afsæt i en konkret begivenhed, MEN at den så ophører med at være en myte. Hvis man f.eks idag leder efter Noahs ark eller lader bibelen være toneangivende for verdens skabelse, så mener forfatterne, at man har fejllæst myten. Det mytiske er IKKE bare en poetisk omskrivning,  nej et digt er poesi. Det forsøger ikke at gengive noget, der egentlig ikke kan gengives, og benytter derfor et særligt poetisk sprog og en rytme for at indfange en flig af virkeligheden, der ellers er utilgængelig, hedder det i en af bogens artikler.
Der også mener, at vores trang til at skabe myter udspringer af et lidenskabeligt begær efter at forstå det, vi ikke kan forstå. Der på den ene side mener, at mytens tid er forbi, idet øjeblik, vi begynder at reflektere over den mytiske fremstilling, mens det på den anden side først er her, fantasien begynder at træde i kraft i forsøget på at forstå det, vi til daglig ikke kan forstå.
Mange af disse tanker har afsæt i Kirkegaard som mange andre inputs i bogen på niveau med Sartre, Heidegger, Løgstruo, Jean-Luc Marion og mange andre.
For at nævne en hel anden boldgade, så taler forfatterne også en del om sorg, som skal have sin tid, at dens autoriteter kræver, at den tager plads og hele pladsen. Og at mange sørgende derfor vil tage afstand fra psykologers tendens til at ville forkorte sorgen.
Tillid bliver berørt, geometri, bekymringsløs glæde, egoet og cogito´t og mange, mange andre ting i det menneskelige væsen og dets oplevelse af jordisk og åndeligt.
Nogle gange har vi behov for at blive beriget med de store tænkeres forholden sig til alt mellem himmel og jord. Og mange af de tanker er det lykkedes til fulde at få nedfældet i denne bog, der i ti artikler tilnærmer sig den menneskelige eksistens ud fra fænomenologien.