Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kunstens mening PDF Udskriv Email

Kunstens Mening. Forsøg på en konstruktiv æstetik

Jörg Zeller
Kunstens mening
138 sider
Aalborg Universitetsforlag


Nu og rart er det rart at blive mindet om, at der er en mening bag al kunst. Og i hvor høj grad der er mulighed for at realisere sine sanseoplevelser, som den franske maler Paul Césannes mindede os om. Et teaterstykke, en film, en bog, et maleri skal man kunne se og høre og ikke bare tænke sig frem til.
Forfatteren mener, at modsat vore dagligdags sanseoplevelser er de æstetiske oplevelser ikke tilfældige; vi sanser ikke bare, hvad der foregår runddt om i verden, men vi sanser også derimod noget, der er menneskeskabt.
Vi sanser således det sanselige, det tankemæssige, det følelsesmæssige og praktiske verdenssyn, som kunstneren formår at gengive ved hjælp af det visuelle eller kunstneriske tegn.
Bogen er ikke let tilgængelig, den er yderst akademisk sat op og med henvisninger til store tænkere. Omvendt er det et godt afsæt, hvis man for alvor vil føle sig rustet til at fordybe sig i kunsten og malerierne og ikke bare gå forbi og nikke til de pæne farver.
Der er meget mere i kunsten end bare ord i en bog eller farver på et lærred.
Der er en dyb mening med den, og det lykkes temmelig godt for forfatteren at få anskueliggjort, hvad der er forskellige former for mening.