Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Det vi tænker på inden vi falder i søvn PDF Udskriv Email

det vi tænker på inden vi falder i søvn - bog

Rasmus Barud Thomsen
Det  vi tænker på inden vi falder i søvn
204 sider
Memoris

 

Ved første øjekast kan man godt blive lidt forbeholden over, at forfatteren ind imellem de forskellige interviews selv giver sig i kast med at fortælle om søvn, dens udfordringer og giver gode råd til, hvad man kan gøre. Det er jo ligesom ikke derfor, vi har købt den.
Men ved nærmere granskning er der guld at hente i de passager, som er kommet til live gennem interviews med fagfolk, der er listet bag i bogen. Forfatteren kunne dog godt lige have nævnt, hvem der siger hvad, og hvad der er hans egne meninger.
Og når det så er sagt, så er her tale om en bog med et format og tilsnit, der givet vil kunne give idéer og inspiration til folk, der lejlighedsvis har udfordringer med søvnen, som måske konstant har det eller måske bare sjældent og ikke kan forstå hvorfor.
Flere af de 16 interviews, f.eks. et med tidligere kulturredaktør på Jyllands Posten, Flemming Rose, handler mest af alt om begivenheder i deres liv, som de har måttet gennemgå, som har været en stor krise og en slags forklaring på, hvordan de håndterede den. At krisen i Roses tilfælde naturligvis har påvirket hans søvn, er indiskutabelt. Men interviewet handler for meget om Muhammed-krisen.
Det er også modigt af Rasmus Kofoed fra Restaurant Geranium at udlevere sig selv og sit parforhold, beskedent ganske vist, men alligevel, og hvordan det påvirker hans dagligdag, når han har skændtes med sin bedre halvdel.
Poul Madsen fra Ekstra Bladet har et trick med, at han forestiller sig, han lever det fede liv som udenrigskorrespondent, hvis han ikke kan sove. Og sådan er der flere tricks, der er værd at afprøve.
Af Asger Aamund får vi at vide, at han ikke bekymrer sig om sine børn, det skal nok gå det hele, og at han betragter sig mest af alt som en brandstation, der rykker ud, hvis alarmen lyder.
Bogens forskellige interviews giver generel et meget fint indblik i andres dagligdag og de bekymringer, de gennemgår, og som bliver taget med i seng, og hvordan man så meget forskelligt forsøger at slippe af med dem. 
Bogen fortæller også, at vores bekymringer er skabt for at passe på os, fordi vores forfædre i fjerne tider ganske enkelt var nødt til at passe på vilde dyr og fjender i junglen. Så bekymring er lig med overlevelsesangst. Idag kan man så vælge, hvorvidt man vil lade den angst fylde, dominere eller pakke den væk i dagens Danmark.
En meget nærværende og tiltalende udgivelse.