Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Milliardærens drøm PDF Udskriv Email

 

Per Bang Hansen
Milliardærens drøm
320 sider
Skriveforlaget

 

 

Oplægget er i og for sig fint nok og handler om en self-made-man, der banker et dansk firma op til at blive et verdensfirma, han bliver milliardær, men føler sig tom og ensom, søger kærligheden, som han så finder, og så sker der ting og sager . . . 

Men men men.
Så er det også for en stor del sagt.
Milliardæren skal forestille at bo på en af Danmarks dyreste adresser i Tuborg Havn, og selv om man bor på 300 kvadratmeter, så er man altså ikke en af verdens mest velhavende mænd, som milliardæren selv fortæller i bogen.
På et tidspunkt i bogen ræsonnerer Maja, der har været med til at banke verdensfirmaet op, og som leger Kirsten Giftekniv, at golf vist er for ældre, gangbesværede mænd. Her ville forfatterens eventuelle research i golfklubber aldrig have tilladt hende at mene sådan, og i enhver anden gigant-koncern ville direktionssekretæren have et helt andet udsyn - også på dette punkt.
Meget af handlingen foregår på Kreta, hvor forfatteren og hans kone har tilbragt meget af tiden. Nærværende anmelder har også været en del på Kreta og savner i den grad lidt mere troværdige lokaliteter end hestene på Chania Havn og Lædergaden, der er kendt af enhver turist. Som self-made-milliardær, der fragter sine kommende svigerforældre til Kreta i privatfly, vil man heller aldrig leje en ferielejlighed i en boligblok med godtfolk af enhver art og slet ikke lige ud til en strand. Ligesom han absolut må være for klog til sådan bare lige at overdrage halvdelen af firmaet til sin elskede og gifte sig med hende uden ægtepagt og blot ved en ændring i testamentet.
Ved brylluppet mellem Milliardæren og hans elskede Sofie går det helt galt, idet han er på som den 3. eller 4 taler. Utroligt at en redaktør ikke gør
indvendinger her. Ingen milliardær, arving eller selv-made eller brudgom i det hele taget vil acceptere at komme bare nr. 2 i talerækken til sit eget bryllup. Hvad sker der lige her?
Spændingen i bogen er der i og for sig heller ikke noget galt med, og på en eller anden mærkelig måde er vi spændte på at læse bind 2 og 3. For forfatteren er god til at sætte scener. De bliver i denne udgivelse dog bare fyldt ud med ord og begivenheder, der ikke passer til det miljø, scenerne skal repræsentere. Mest passer milliardærens scorereplikker og usikre overvejelser om en nyuddannet kontorist, der er usikker på, om hans genbo ved skrivebordet nu også er forelsket i ham eller bare sød.
Naturligvis kan milliardærer også være usikre, her i bogen er vores milliardær det bare på en dum og akavet måde, som han aldrig i virkeligheden vil tillade, uanset hvilke småkår, han må komme fra, når han har været i stand til med hjælp fra et godt team at banke et verdensfirma op.
Forfatteren ville have gjort sig selv og læserne en tjeneste ved at lave lidt research blandt virksomhedsledere og milliardærer for at finde ud af, hvordan de reelt tænker og vil handle i givne situationer.

Måske vi i de kommende bind, kan man drillende spørge, får lidt flere musikalske udtryk end de par stykker, forfatteren lader os kende i bogen her, nemlig den rytmiske takt ved samleje poetisk kundgjort med den langsomme adagio og så til affretato og til adivato. Det er de tre fremmedord i bogen. Virker også helt ved siden af potten i forhold til bogens øvrige udmærkede sprog.
Der er så mange kys, inderlighed, kærlighed, romantik og søde ord i luften, at man ofte føler sig hensat til Barbra Cartlands velmagtsdage. Forfatteren lader så hovedpersonen fortælle, at virksomhedsledere kun er interessante, hvis de er involveret i skandaler. Det er vist noget af en overdrivelse. Kig på dagspressen, Børsen, virksomheds-medier og foredrag i foreninger. Her er virksomhedsejere og deres visioner mere end velkomne.
Det skal siges til forfatterens ros, at han deltagtiggør sine læsere i, at det hele er fri fantasi, og under hvilke forhold, bogen er skrevet. Vi har bare ikke så meget at lære i bogen, for vi ved jo godt, at det kan være svært at have med kærlighed at gøre. Vi ville bare gerne vide, hvordan man så har det med kærligheden i andre miljøer end dem, vi kommer i. Det gør vi så ikke. Og tænker, at forfatteren har forsøgt at beskrive kærlighedens farefulde vande i samfundets øverste luftlag, hvor de naturligvis også har udfordringer. Vi ville bare gerne have vidst, hvordan man løser dem. DET ville have været en stor gevinst for bogen.
Summa summarum: Spændingen er helt på plads, sproget pænt og ligetil, overraskelser er der pænt med undervejs, mens flere af hovedpersonerne virker helt urealistiske.