Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Modernismens ansigter PDF Udskriv Email

modernismens ansigter - bog

Peer E. Sørensen
Modernismens ansigter
420 sider
Aarhus Universitetsforlag

 

Ofte trænger vi til udsyn, hvorfor er ting blevet, som de er blevet, hvordan ser det ud fremover, hvordan har verden ladet sig påvirke af krige, undertrykkelse, enere, poesi og kunst.
Den her bog er et meget veldokumenteret og nuanceret indlæg i analyserne over, hvordan værdisamfundet har skabt et radikalt brud med fortiden. Vi bliver fortalt, hvordan revolutioner, fascisme og vold gennemsyrer modernismen, og hvad dens strøming har afsæt i.
Med nogle unikke illustrationer ledsaget af en til tider næsten musikalsk tekst kommer vi rundt om ufatteligt mange emner - fra Salvador Dali, Freud, Hans Arp, Picasso, Ollivier Messian, Arnold Schönberg, Arthur Rimbaud, universet omkring Virginia Woolf, Claude Cahun og ufattelig meget mere.
Peer Sørensen har både dybden og bredden med. Det er væsentligt for en udgivelse som denne, at man når ned i materien i de enkelte epoker og bag de enkelte navne. Det formår man med denne udgivelse. 
Bøgernes mange illustrationer er ofte kunstværker i sig selv, som man kan fordybe sig i og genkender bl.a. det seksuelle og også undertrykkendei tid og hos sig selv. Læs f.eks. en skøn billedtekst, som ledsager Hans Bellmers dukkefigur, som fortæller rigtig meget om hans kunst med dekompenserede, kvindelige kroppe og kønsdele.
Man mærker på sin egen krop den tids brudflader i den europæiske kultur og trækker samtidig sporene op for surrealismen, der egentlig trækker spor længere tilbage i tiden, end man egentlig går og tror.
Læs bogen og nyd den og bliv klogere på verdenssamfundet.