Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Brok PDF Udskriv Email

Brok - bog

 

Storm Stensgaad
Brok
176 sider
Forkant

En rigtig fin bog der går spot on og fortæller os en masse om, hvorfor dagligdagen er fyldt med brokhoveder. Hvorfor de er det og et forsøg på at fortælle, hvad man kan gøre ved det, så man ikke bliver fyldt op af gift, hovedløse ord, jammer og belastninger.
Forfatteren bruger sig selv rigtig meget, han ironiserer tilpas afbalanceret over sig selv og sine egne oplevelser med brok -, arbejdsmæssigt og privat. Lige fra det faktum, at han er ved at komme for sent til et foredrag, brokker sig over det og bliver sat på plads af lederen og så til det hjemlige, hvor konen ofte har brokket sig over, at han ikke tørrer komfuret af.
Læs hvordan han klarer den.
Men det er bestemt ikke det eneste. Der er masser af fagligt guf at komme efter.
Forfatteren har en flot, psykologisk indsigt og kommer med dybe og gode forklaringer på den menneskelige gøren og laden og de behov, der ligger bagved brok. Og kommer i forbifarten også ind på andre, spændende psykologiske og menneskelige termer.

Det er spændende at læse, at brok ikke bare er brok. Men at der ifølge forfatteren findes mange, forskellige typer af brok. Bebrejdelsesbrok, fællesskabsbrok, klynkebrok, vanebrok, afreaktionsbrok, magtbrok. De kan godt flyde sammen for den enkelte, naturligvis kan det det. Men det er mægtigt underholdende og inspirerende at læse, hvilke muligheder en afsender af brokken ser i at få så meget ind på den såkaldte brokkonto som muligt.
Hvad er en brokkonto så?
Ja, det er den konto, hvorpå afsenderen af brokken ideligt forsøger at holde fast i det, der gik galt, og nærer sig selv med det og forgifter omgivelserne.
Forfatteren har en lang række råd til, hvad man kan stille op med brokken.


Storm bevæger sig fint rundt i Etos, Patos og Logos, offer, frelser og forfølger.  Og har i overskuelige og gode skemaer opridset, hvilke typer brok, man kan gøre hvad ved.
Og er også fuldt ud opmærksom på, at afsenderen af brok i visse tilfælde ikke kan hjælpe sig selv gennem skemaer. Hertil er professionel hjælp ofte påkrævet. Derimod er det offeret, modtageren af brok, på arbejdspladsen, i hjemmet, der kan have brug for at beskytte sig selv.

I det hele taget er Storm god til at satse på det positive. At vi skal samle på succeser og gå efter at vinde, ikke gå op i småregninger undervejs. Brokkeren skal afgøre, om brokken er vigtig og går ud over den rette. Modtageren anfefales at klare brokkeren med en afvæbnende bemærkning, en konstruktiv kommentar, en humoristisk sætning eller en direkte sviner, alt efter temperament, og hvor man er.


Hovedformålet med brokken, fortæller bogen, er behovet for anerkendelse. Opmærksomhed og anerkendelse.
Mange mennesker på en arbejdsplads vil jo nok kunne nikke genkendende til det idelige brokhovede, der kan finde det negative i alt.
Eller den stakkels ægtemand, som derhjemme skal høre på konstante trækasseirer og nedladenhed og sladder.

Den slags er altid træls.

Men der er godt stof og gode råd og masser af humor i Storm Stensgaards nye bog. Rigtig godt stof.

Den anbefales varmt.