Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Dødskunsten PDF Udskriv Email

Ambrose Parry
Dødskunsten
411 sider 
Modtryk

 

Der er noget særligt ved uhygge og overfald og mord i såvel de trange og skumle gader som i hospitaler i fortidens, engelske storbyer. Vi er vel omkring Jack the Rippers tid, denne gang foregår handlingen bl.a. i Edinburgh. Når vi så kombinerer det med en del fakta om medicin, datidens sygeplejersker, navne som Mary og Misses, dr. Johnstone og Old Town, så er scenen på en eller anden ganske troværdig sat til alle tiders read.
Det er Dødskunsten i hvert fald også, skulle vi hilse og sige.

 


Det vil være en god idé at læse forgængeren, altså bind 1, i denne serie, før man giver sig i kast med denne. Så kommer persongalleriet lidt mere på plads-I romanen her har den tidligere tjenestepige, Sarah, giftet sig med Dr. Archibald Banks. Hun forsøger at gøre sig lidt mere fortrolig med, hvad der sker i lægeverdenen, idet hun har et ønske om SELV at uddanne sig til læge.
Der kommer nu en tredie part i det forhold på banen, nemlig Will, som i første omgang ikke ønsker at støtte sin gamle kontakt, Sarah, i sit ønske, også selv om hendes mand ligger for døden. Senere kommer han på andre tanker, da han kunne tænkes at stå foran et gennembrud i sjældne sygdomme. Hvorfor nu ikke det?? Og hvorfor nu ikke det??


I det hele taget er der i romanen en del guf at hente for folk med interesse i lægevidenskab, giftmord, planlægning af forbrydelser over tid, retssmedicin osv. osv. At det er det, der for forfatterne er vægtet for at komme igennem med romanen, er tydeligt, idet de også veksler mellem at fortælle tankerne i morderen og i andre personer. Det giver bogen en ekstra dimension.
For hvorfor og hvordan er en række personer bare blevet myrdet i Edinburgh?Forfatteren, eller forfatterne skulle vi helle sige, for der er to, som arbejder under synonym, er gode til at skrive såvel spænding, historie og lægemedicin. De tre ting bliver blandet i en fin cocktail, som holder læseren i spænding hele vejen igennem.
Kapitlerne er korte over overskuelige og gør læseren en stor tjeneste ved at kalde på endnu et kapitel fra natbordet.