Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Dansk i brug PDF Udskriv Email

Dansk i brug - Bog - Indbundet

 

Dansk Sproghistorie
Dansk i brug
Aarhus Universitetsforlag

 

Alitid rart og at læse lidt om, hvor sproget kommer fra, og hvordan det har udviklet sig. Hvad har påvirket det, hvem har haft magten til at påvirke det, og hvem lader sig pålægge en bestemt skrivemåde og hvorfor.
Ingen af os kan sige os fri af de normer og standarder, der ligger i det danske sprog, og som vi flittigt bruger i festsange, på de sociale medier i mails og sågar i diskussioner.
Alt dette er der talrige eksempler på i den nye bog, del 4, i Dansk Sproghistories serie, som denne gang hedder Dansk i Brug. 
Hvorfor skriver vi, som vi gør i det ene medie, f.eks. festsange, og i en helt anden stil på Facebook.
Er det fordi den indre svinehund har lyst til at bryde løs, eller er det, fordi andre gør det samme.
Mange holdninger og stilsikre analyser vrimler rundt med eksempler på og mellem linjerne, og det gør bogen her til guf for såvel sprogforskere, journalister og debatører.
Bibeloversættelser og salmer påpeges også at have haft en ganske stor betydning for udviklingen i det danske sprog. 
Udviklingen af medierne og nuancerne i mediebilledet, lige fra den første, danske avis og til dagens enorme udbud af sociale medier, beskrives. Vi kan forholde os til det hele, idet bogen er skrevet meget venlig, åben og letforståelig, og vi får med bogen i hånden et meget klart billede af, at de ord og sætninger, vi kommer med på skrift og i tale ikke er løse fragmenter men har en enorm historie bag sig.
Også folkeviser, højskolesang, salmer, bibeloversættelser og det juridiske sprog har haft sin store indflydelse på sprogets udvikling.
Spændende spændende.

 

Læs mere om bogens indhold her.