Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den lille cafe i København PDF Udskriv Email

Den lille café i København af Julie Caplin

Julie Caplin
Den lille café i København
414 sider
Turbulenz

 

Forfatteren har lavet en hyggelig bog næsten lige til en turistbrochure om det at være turist i København. Af personlige omstændigheder kommer bogens hovedperson, Kate, en tur til København, nærmest ufrivilligt, da hendes kæreste i London går bag om ryggen på hende, og så skal hun væk fra det hele.
Sammen med en flok journalister skal hun på pr-tur til København, og så er det, vi kommer på besøg i Kastrup Lufthavn, i Nyhavn, i den opdigtede Cafe Varme, og andre eksotiske steder.
Det kommer ikke til at gå stille for sig; læs f.eks. om en rimeligt dramatisk sejlads på kanalrundfarterne.
Researchen er nogenlunde på plads, men også kun næsten. Det er altid interessant at læse, hvad udenlandske forfattere får ud af danskheden, og man må sige, at her bliver gjort et godt forsøg. Men der er smuttere, som kunne være reddet med en lille smule dybere reserach.
F.eks. regeres firmaet Ida Davidsen ikke længere af Ida men af Oscar, sønnen. Ida er nu kun ANSAT i restauranten.
En spandauer bliver beskrevet som et stykke firkantet butterdej med syltetøj. Den kan jo for så vidt lige så godt være rund med creme.
Dansk smørrebrød bliver i bogen oversat med en form for åben sandwich. Den beskrivelse vil vi nu gerne afprøve for danske smørrebrødselskere.
Og vi får at vide, at Nyhavn for et par århundreder siden var fyldt med købmandsforretninger, bordeller og pubber. Til gengæld ville det have været oplagt at fortælle, at verdensberømte H.C. Andersen boede i hele tre af husene i Nyhavn og rent faktisk døde i nr. 18.
Sproget i bogen er ualmindelig let tilgængeligt, en light feel good-bog, man er godt underholdt, og som sagt er det spændende, hvad en engelsk forfatter har fundet ud af omkring København.
Der er masser af romantik, hede stemningsbeskrivelser, dejlige miljøer, varme og kendte steder i København, som bliver flettet ind i noget, der ligner en kærlighedshistorie. At kalde bogen for året kærlighedsroman, som den skulle være nomineret til, er nok at tage munden lovlig fuld. Men en hurtig læst bog på en god eftermiddag i haven, det kan vi bestemt være med til.
Og skulle man have rigtig hang til et lille kuriosum, så kan man rent faktisk tage bogen med og læse den på et sted på Østerbro, som tilfældigt hedder Den lille Cafe. Men det sted ligger langt fra den ok handling i bogen her.