Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den der falder PDF Udskriv Email

Den der falder af Michael Larsen

Michael Larsen
Den der falder
376 suder
Turbine

Newton, Galilei, Leonardo da Vinci, J.P. Jacobsen, Play it Again Sam, Biblen, Mein Kampf (der iøvrigt er forkert stavet), meget universelt og alment er tilsted i bogen, der er noget af en thriller på den måde, at den overrasker og er meget forskellig fra, hvad man ellers forventer sig af en thriller.

Handlingen tager udgangspunkt i Julie, som lider af mareridt. De vender tilbage igen og igen i hendes drømme. Lige før hun når REM-søvnen, bliver hun lammet og føler, der er nogen i rummet hos hende. . . . , hvor en mand så træder frem og gør mine til at kvæle hende.

Spændende spændende.

Vi kan alle forestille os, hvad det gør ved os at blive holdt hen i mareridt, og at man ikke får lov til at sove hverken ind eller igennem uden, at nogen blander sig. Tortur, forfærdelig søvnmangel, chok i opvågningsfasen. Afsky for senge for det minder en om det forfærdelige.

Tilmed viser det sig, at Julie også som vågen ender med at være forfulgt. Så hun kan ikke finde hvile noget sted, hun er jagtet, hvor hun end vender sig.

Hendes store passion er nemlig svirrefluer, og en af hendes tegninger af en sjælden art viser sig at indeholde et budskab, der er vigtigt for nogen, og som derfor ikke vil Julie noget godt. . . . 

Sammen med en forfatter flygter hun og rejser jorden rundt for at forsøge at opklare mysteriet. Hun har kun to uger, for hun tør ikke sove af angst for at blive kvalt i sine drømme. 

Der er så mange vilde fakta, påstande, videnskabelige undersøgelser, asteroide-snak, gåder, menneskehedens store spørgsmål, kendte steder og også en vis portion usandsynligheder, at man føler sig ok. underholdt, hvis man er til læring og viden midt i en em af spænding. Vi kommer til at tænke på både Indiana Jones og Dan Brown.

Michael Larsen skriver klaskegodt. Og det her er en måde at forsøge sig med som forfatter - OG læser - at gå en lidt anden vej end den mere normale thriller, hvor karret ofte er fyldt godt op med lede mennesker, opklaring, våben, skurke, ressourcestærke helte, mørke gader, slagsmål, internationale bander, gys, gru osv. osv.

Der bliver gået til stålet her på en anden måde. Og vi synes, bogen bør læses, hvis man er til thriller-genren. For den har et udadvendt perspektiv, hvor det er ofrene selv, der må stå på mål for, om tingene bliver opklaret, og Julie kommer til at leve et normalt liv.

Der er noget fabel og noget eventyr, noget fortid, fremtid og nutid i bogen, og Michael Larsen svinger sig rundt i alle tidslommer, og det kan vi godt lide.