Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Ingen er for lille til at gøre en forskel PDF Udskriv Email

Ingen er for lille til at gøre en forskelaf Greta Thunberg

Greta Thunberg
Ingen er for lille til at gøre en forskel
78 sider
Politikens Forlag

 

Et lille menneske med en stor effekt. Sådan var det, da Greta Thunberg for et par år siden trådte direkte fra en sidegade og ind på verdensscenen. Bogen her er nærmest et billede på den effekt, for det er en lille bog; - men læser man den og bliver den distribueret og eksponeret godt, så vil den helt sikkert også få sin effekt blandt mange mennesker.
Det er ofte skarpere og skrappere at få tingene på tryk end at høre dem. Det er i hvert fald en helt anderledes oplevelse.

Og bogen her er en samling af den lille svenskers mest banebrydende taler i Europa og USA, lige fra klimademonstrationen i København og til FN:

Det her er så forkert. Jeg burde ikke stå her. Jeg burde være i skole. Hvor vover I.

Mit navn er Greta Thunberg. Jeg er 16 år gammel.

Der har på det seneste cirkuleret mange rygter om mig, og jeg har mødt enormt meget had.

Vores hus er ved at styrte sammen.

Sandheden er, at vi næsten ikke gør noget overhovedet.


Alle de kendte, retoriske vendinger er naturligvis med i bogen.  

Det manglede da også bare. Det var jo bl.a. derfor, Greta Thunberg blev så kendt, og politikere og virksomheder begyndte at stå i kø for at satse på klima og bæredygtighed.

 

Nu har vi så mulighed for stille og roligt at sætte os ned og fange, hvad det egentlig er, hun siger.

Få gentaget de store ord eller dykke ned i materien.

Begge dele er lige spændende. 

Når man idag taler om fremtiden, taler man ikke længere end til 2050. På det tidspunkt vil jeg i bedste fald have levet mindre end halvdelen af mit liv. Og derefter?

Klimakrisen er allerede løst. Vi har allerede alle kendsgerningerne og alle løsningerne. Det eneste, vi mangler at gøre, er at vågne op og forandre o
s.

Store ord. Dommedagsprofetier. Måske. Forudseenhed. Måske. Bl.a. derfor er Greta Thunberg ikke bare blevet et navn på den internationale scene. Men et fænomen.

Denne lille, fine bog afspejler i rene ord og taler med kendsgerninger omkring eksempelvis Storbritaniens "fordrejede" tal i klimapolitikken, HVOR meget på vagt, vi skal være overfor de ting, vi til daglig foretager os. Ellers kan det meget hurtigt blive for sent. Måske er det det allerede.

En bog med en reminder og et budskab til os alle.