Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Ukrudt PDF Udskriv Email

Ukrudtaf Anne-Pia Jørgensen

Anne-Pia Jørgensen
Ukrudt
393 sider
Trykværket

 

Sprogmæssigt en perle. Handlingsmæssigt medrivende. Emnemæssigt spot on.
Så enkelt kan det siges. En bog der på alle måder er værd at læse. Som bruger Martas diagnosticerede cancer, Janes rejse til jordens ende, og Livas valg eller tilvalg til livet som middel til at åbne læserens øjne for de valg, man har mulighed for at foretage gennem livet. Som man egentlig bør for selvansvarets skyld.
Og så rammer bogen altså bare en tone, der kundgør, at eksistensen er let at deale med, men at det kan være hårdt at skulle træffe de eksistentielle valg, der følger med.
Vi kommer omkring renselsesritualer i svedehytter, et dyk omkring klassisk dannelse og litteratur som Anders Bodelsen, Kronborg, Hamlet og Jane Austen.
Vi kommer også omkring et dagligdags rækkehus i to etager på 68 kvadratmeter, Leonard Cohen, Fake News, Donald Trump, Pink Floyd, og vi kommer også en tur til Shakespears fødeby, Stratford-upon-Avon.
Bogen er en mursten. Men sådan føles det ikke undervejs. Den er tværtimod nærende og givende, og det er det, gode bøger er gjort af, uanset hvor tykke eller tynde, de er.
Når vi nævner, at sproget er spot-on, er det fordi, det er så dagligdags og mundret, og noget, som alle, også belæste og professorer, kunne finde på at tage i deres mund, når omstændighederne kræver det. Sådan et sprog trænger vi til i litteraturen.
Handlingen er skøn og er i bund og grund ganske ordinær med kvinder, der taler og taler og har deres tanker om enten deres mænd og deres livretter, eller om mænd, de ikke har i deres liv, om de mænd der er ved at score, emner omkring forholdet til deres forældre, rejser i flyvere fra Kastrup, madlavning og andre helt dagligdags ting.
Mellem linjerne er der dog en parathed overfor livet, som hele vejen gennem bogen giver læseren en oplevelse af, at alting handler om tilvalg. Så kommer fravalgene helt af sig selv. 
Lækkert og livsbekræftende.