Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Organdonation - og behovet for en ny model PDF Udskriv Email

Organdonationaf Andreas Albertsen

Andreas Albertsen
Organdonation - og behovet for en ny model
152 sier
Aarhus Universitetsforlag

 

En rigtig fin, spændende og oplysende debatbog om noget af det svære i livet; organdonation og de valg og fravalg, man påtager sig; aktivt eller passivt - ved at handle eller lade stå til.
Lige nu venter mange hundrede danskere på et nyt organ, der sandsynligvis vil kunne forbedre og forlænge deres liv. Nogle venter i usikkerhed, andre venter forgæves, mens andre igen dør, fordi vi ikke har organer nok til alle.
Bogen her sætter spot på, hvorfor det danske system til organdonation ikke er godt nok.
Der er mange filosofiske problemstillinger, der knytter sig til organdonation. Kan man bestemme over sin egen krop efter døden? SKal efterladte familiemedlemmer have vetoret mod transplantation. Kan vi som samfund prioritere nogle mennesker over andre i køen til et nyt organ - og derved bestemme over andre liv.
Bogen er inddelt i en række kapitler og afsnit med hver for sig meget spændende oplæg til debat og diskussioner. Tvungent valg, dødskriterier, vægtige værdier, omfang af organmangel, familiens rolle, den danske model, når afdødes ønsker er ukendte osv. osv. Hvert kapitel og mange af afsnittene endevender problemstillingerne både politisk, etisk og moralsk og alle de dilemmaer og kritikpunkter, man kan støde på undervejs mod beslutningen om det ene eller andet.
Foreløbig er bogen her et vigtigt indspark i debatten og tager nogle særdeles relevante delemner op og giver også den almindelige læser motivation til at overveje, hvor man selv står henne.
Bogen er letlæst med kun enkelte grafer og kurver.