Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Etik & Finans PDF Udskriv Email

JEtik & finansaf Jacob Birkler

Jacob Birkler
Etik & Finans
144 sider
Frydenlund
 
Et gammel ordsprog hedder, at ærlighed varer længst. Det er ikke nødvendigvis det eneste parameter for et godt liv. Og i særdeleshed i pengesager og i den finansielle sektor giver det mening at tale om etik, både nationalt og glovalt. 

Rigtig mange af os kan skrive under på, at det er bedst med en høj etik og gennemsigtighed. Men kan høj etik have for høj en pris, og hvordan kan der overhovedet arbejdes med etik i en verden, der i rigt omfang er drevet af profit.

Disse spørgsmål og mange, mange flere diskuterer bogen, der er meget velskreven og dyb, og som tager os med langt tilbage, så langt tilbage som Aristoteles og hans dydsetik.

Finansmedarbejderen skal f.eks. arbejde med gode og dydige karakteregenskaber, og her er det, at fagprofessionalismen sætter ind og kan ses i en kontekst masser af århundreder og årtsinder tilbage.

Det er spændende at læse en bog om finans, der breder et sådant tæppe ud under os og fortæller, hvorledes alting hviler på et historisk og ældgammelt fundament, - som vi kan slå os ned på og hvile på, - eller beslutte OM vi vil lave sprækker i vor egen etik og dermed besudle fundamentet. Og sker det utilsigtet, så er det på en vis måde også tilgiveligt at begå en fejl; blot vi lærer af det.

Man kan kalde det for et karaktermæssigt behøvlingsarbejde, så man undgår at blive ubehøvlet, skriver forfatteren.
 
Nærhedsetik og kundekontakt, nytteetik i en bank, forskellen på skatteundgåelse, skatteomgåelse og skatteunddragelse, tillid som etikkens krumtap, grådighed, uforsigtighed, insiderhandel og højfrekvenshandel.


Altsammen og meget mere er spændende emner i en letlæst og meget relevant bog, der fodrer os dels med viden og paratviden men også med synspunkter på og motivation til holdninger, der fremmer forståelse og betydning af etik, når man har med penge at gøre.