Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Jomsviking vinland PDF Udskriv Email

Jomsviking Vinlandaf Bjørn Andreas Bull-Hansen


Bjørn Andreas Bulle-Hansen
Jomsviking Vinland
474 sider
Turbine


Venskabet mellem Torstein og Winabwe er noget af det stærkeste, smukkeste og mest rørende i bogen her, der er den 2. i Joms-viking-serien, og som har nøjagtigt det sproglige pift og den brede tæft for vikingehistorie, der gør bogen drønspændende.


Torstein og hans familie flygter i denne anden del vestpå for at undslippe hævnen fra Olav Tryggvason og hans krigere efter slaget ved Svolder. Han leder nu efter de legendariske lærkeskove på den anden side af havet, hvor han håber at kunne blive rig på skibsbygning. . . . 

Vi får i Vinland en unik indsigt i de første bosættere af Nordamerikas liv og konflikten mellem dem og kontinentets oprindelige indbyggere.
Med en fortælleglade og en sans for at fortælle historie gennem detaljer ned til mindste ryk i reb, så er man ganske enkelt solgt, og weekenden er væk, når man giver sig i kast med bogen her.

Det er en mættende bog og en yderst behagelig blanding af både historie og spænding, og så har forfatteren blik for det åndelige og universelle på det tidspunkt, som ovenikøbet kaster skygger langt ned i vore århundreder.

Righoldigt rov, angreb med buer, skindbylter, en skrællings fjæs i røghullet, jeg begærede dette fedt mere end livet selv, danekongen, havet mellem Grønland og Island, min sjæl den døde den dag, langhuset og nagler; altsammen sprog og lækre detaljer, der får vor sproglige og åndelige horisiont på gled mod dengang, da verden endnu var ny. Og hvor vi med de ritualer, kamppladser, intriger og opnåelse respekt hos familier f.eks. gennem håndværk,  genkender os selv i forskellige former, som vi lever den dag i dag.

Menneskeheden har ikke ændret sig, og det er sundt at genopleve det og blive bekræftet i romaner som denne.

 

Som er en fin toer i serien. 

Der er en del kampe og blod i bogen, det skal man være indstillet på, men uden det - - - - , så er det vel ikke en rigtig vikingehistorie, vel . . .