Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kun en kladde PDF Udskriv Email

Kun en kladdeaf Vibeke Marx

Vibeke Marx
Kun en kladde
241 sider
Modtryk

Der er meget geografisk og fysisk bevægelse i bogen. Hotel, armbøjninger, træner, turister, en lufthavn, en glasterminal i Manchester, en flyrejse på 30 timer, et tog der sætter sig i bevægelse, en rygsæk og på vej hjem til Cambridge. Selv Danmark og grønlænderne er nævnt, og det er havnerundfart i København og Roskilde skam også.
.
Formen er med til at underbygge romanens tema, nemlig rejsen fra voksentilværelsen og tilbage i tiden til det biologiske ophav.

Bogen handler om Nia, der som voksen finder ud af, og først her, at hun er bortadopteret. Hun beslutter sig for at tage rejsen til den anden ende af jordkloden for at forsøge at finde ud af, hvad der skete dengang. Det sætter hende i forbindelse med en række mennesker, der måske kan kaste lys over fortiden.

Undervejs bliver hun på mange måder nødt til at gøre op med dele af sin identitet. Det bliver man vist nødt til, når man finder ud af, at man måske er en anden, end den, man regner med at være datter af . . . 

En kriminalgåde dukker op i og med, at Nias mulige mor, Evie, sidder fængslet i Australien for mordet på et barn.

Er hun skyldig eller uskyldig. . . . ??

Vibeke Marx sætter sig med sin nye roman lidt mellem to stole. En identitetsroman og en krimi. Godt forsøgt flettet ind i hinanden. Og udgangspunktet er fint nok. På en eller anden måde fungerer det dog ikke helt. Det er som om, vi bliver fortalt en historie, der KUNNE have været, men som ikke rigtigt ER. Romanen er for kort til og har for korte kapitler til at kunne bære begge former, der er alvorstunge på hver deres måde.

Bogen er efter vores vurdering dog udmærket inspiration til, at man som læser kan gøre op med, om der er ting i ens identitet, der halter, for så er det da på tiden at få gjort op med dem.

Du kan læse anmeldelsen af Vibeke Marx´ forrige roman her