Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Nådesløse kvinder PDF Udskriv Email

Nådesløse kvinderaf Camilla Läckberg

Camill Läckberg
Nådesløse kvinder
200 sider
Alpha

 

 

Indbydende, godt skrevet, og man kommer hurtigt igennem fortællingen, som bogen kalder sig. Man får associationer til den ældgamle Fay Weldon-ting, En Hundjævels Bekendelser og filmen langt senere om Ekskonenes Klub, der  hænger mændene godt og grundigt ud.

Nådesløsde Kvinder adskiller sig ved at være kort fortalt. Plot, motiver og handling er meget enkel. Den store krimiforfatter ramler ned i et urinstinkt for kontant at bruge de ultimative midler for at opnå friheden.

Det er tydeligt, at målet har helliget midlet; at konceptet og de muligheder, der åbner sig efter at have været fastlåst i en ulykkelig tilstand, vejer langt tungere end personernes psyke og tilstand.

Persontegningen er ikke synderligt dyb, men set i udgivelsens perspektiv og med forfatterens metier, er det heller ikke nødvendigt.

Vi føler stærkt med Ingrid, der bliver patroniseret af sin mand og verfet af som idiot med nogle overkække bemærkninger.
Vi føler med Viktoria, der har brug for hjælp efter at være blevet direkte overfaldet af sin mand.
Mens Birgitta har en råbende og skrigende mand, der beskylder hende for at ville gøre deres børn til svanser.

Hver for sig ulyksaligheder nok til at ville få benene på nakken.
Her slår de tre sig så sammen efter at have mødt hinanden på nettet. Og nu venter den udspekulerede hævn.

Et bud fra en af de helt store krimiforfattere på, hvad der venter en mand, hvis ikke han opfører sig ordentligt og behandler kvinden pænt.

Bogen er udmærket skruet sammen, og kapitlerne veksler fra det ene og til det andet med at fortælle de tre kvinders historie. På vej fra nederlag til hævn. Med små chokelementer tilsat undervejs.

Spændende læsning. Lidt men godt.