Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Omtanke PDF Udskriv Email

Omtanke – Thure Lindhardt af Christian Have
Thure Lindhardt
Omtanke - håbet er det sidste, man må miste
128 sider
Muusmann

 

Første bind i den nye serie her med titlen Omtanke giver os et godt billede af Thure Lindhardt, som deler sine tanker med Christian Have. Om de store tanker i livet; om tro, håb, kærlighed, nærvær, sin plads i livet og meget, meget mere.

Det er altid lækkert, lækkert, lækkert at høre om kendte menneskers tanker. Ofte er de blevet kendte, netop fordi de i deres genre har format, der kommer af solidt lagte grundsten. At storheden er vokset som fortjent så at sige. Og der er ofte guldkorn i deres udtalelser.

Det bliver vi i den grad vidne til i den fine bog her.

Den oser af kvalitet.

Det er altid rart at befinde sig i spændingsfeltet mellem filosofi, videnskab, klassiske dyder, tro, teologi, nærvær, udsyn og verdenssyn.

Vi får det hele her.

Thure Lindhardt fortæller om vigtigheden af, at budskaber f.eks. fra sine oplæsningskoncerter i de danske kirker skal gå hele vejen ned gennem kroppen og være fysisk.

Det kan direkte omsættes til vores allesammens dagligdag, hvor det ofte først er, når vi mærker noget i kroppen fysisk, at det gør indtryk. Som alternativ til fikse idéer, hjernespind og gode råd, som man personligt alligevel ikke kan bruge til noget.

Thure Lindhardt bliver i bogen citeret for at spørge folk, når de nu har fået tre oscars, har tre koner, masser af penge osv. osv, hvad de så vil bruge livet på.

De siger, at så vil de begynde at give, hjælpe, sørge for at alle har det godt, hjælpe regnskoven, plante skove og hjælpe verden.

Hvortil Thure Lindhardt svarer hvorfor ikke bare starte med det nu.

Det er Thure Lindhardt nået frem til ved at se bag om tingene, hvilket vi bliver vidne til, at han på en vis måde lærte, da han stod i Hollywood og var nomineret til et eller andet. Der var noget andet, der begyndte at overtage. Jeg fik en anden smag.

Hvor  smukt kan det siges. At der er noget andet, der begynder at overtage. At man er i bevægelse, fra et sted til et andet sted inde i sig selv.

Sådan er det stort set hele vejen igennem udgivelsen. Masser af guf til overvejelse, masser af inspiration til at leve et godt liv.

Som bagtæppe til samtalen finder vi både tekster af David Bowie, korte fortællinger om f.eks.  Guden Phaeton og masser af kloge ord om kærlighed, der i virkelighed er længslen efter udødelighed.

Og så lige den der med, at det, der skulle være kærlighed, ofte bliver det modsatte, nemlig fiksering. Afhængighed.

Tænk lige over den, når du bevæger dig rundt i dit parforhold. Hvis du tør.

Thure Lindhardt stiller sig i udgivelsen frem og samtaler på en måde, der giver os anledning til at gøre op med eller stille spørgsmålstegn ved nogle af livets store emner.

En bog der spænder fra Sokrates til Instagram og åndelighed.  På en rolig, behagelig og eftertænksom måde.


Fyldt med omtanke.