Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Tre små kinesere PDF Udskriv Email

Tre små kinesere af Niels Søndergaard


Niels Søndergaard
Tre små kinesere
696 sider
Totaltekst


Det kræver talent at håndtere en murstensroman. Det kræver mod og noget at byde på . Enten er den umulig at komme igennem, eller også bliver det helt umuligt for forfatteren at følge op med en 2er. Eller også er det for tydeligt, den næsten udelukkende er udgivet for forfatterens og familiens egen skyld. Vi må sige, at alle betænkelighederne bliver gjort til skamme efter gennemlæsning af denne herlige roman. 


Vi vil glæde os til at læse nye udgivelser fra Niels Søndergaard.
Først skal vi dog læse den her en gang eller to mere for at få det hele med.

 

Bogen er virkelig sjov, indsigtsfuld, spændende og med så mange plots og delplots, at vi ikke sådan lige i læseposition kan komme i tanker om noget lignende. Skulle vi endelig lade bogen lægge sig op mod noget, bliver det den svenske forfatter Jonas Jonasson.

Dialogerne er stramme og velkomponerede og er en direkte afspejling af et problemfrit talesprog.

Har du lyst til at set slottet.
Det ser fint ud herfra.
Jeg mener indefra.
Nej tak. I´m really not into that old stuff.
De danske kronjuveler er derinde.
Good for them.

 

Om en episode ved Rosenborg Slot i Kongens Have.

Eller hvad med den her:

Hvad skete der med den døde hund?
Mai sendte den til kremering.
Hvem er Mai.
Min datter.
Hvordan gør man det i praksis.
Ligesom med mennesker. Man futter dem af.


Så er det sagt. Og naturligvis kan en bog på næsten 700 sider ikke stå sig alene ved rappe replikker. Der skal også hældes noget tyngde, underholdning og mening på. 

 

Og det er der bestemt. Der er ingen tvivl om, at forfatteren, en professionel oversætter, har talentet til det hele, og som i den grad har hygget sig med at skrive bogen og finde på. MEN, han har fundet på i en grad, så vi som læsere føler os i godt selskab, og det er en af de første, meget tykke bøger, vi har læst i nyere tid, hvor vi har ærgret os over, at vi skulle tage afsked med personerne.

Vi er på på Højbro Plads i det indre København. En blind, mørk jazzmusiker har tilsyneladende begået selvmord i en lejlighed. Politiassistent Charlotte Lund anser det for en rutinesag. Men det får en anden drejning, idet hun netop den dag har en ledsager med, en vordende kriminalforfatter der finder mistænkelige ting ved det hele. 

Og så kan det nok være, at der bliver skruet op for blusset i både persongalleri og handling, der fører os både til det fra medierne så kendte Refshaleøen, til Patologisk Institut, til området omkring Ørstedsparken og Nørre Voldgade og så også nogle tankemæssige smutture tilbage til Nixon, Kissinger og Vietnamkrigen og Jack Lemmon i Ingen er Fuldkommen - for at få det historiske perspektiv med.

Har mordet en sammenhæng med storpolitik?

Bogen har korte kapitler, til gengæld er der mange af dem, 129 ialt plus epilog og efterskrift. Men giv dig bare i kast med bogen. Du vil føle dig godt underholdt.