Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Vejen til vrede PDF Udskriv Email

Vejen til vrede af Preben Lund

Kirsten Stubbe-Teglbærg & Preben Lund
Vejen til vrede
184 sider
Kriminalforlaget

Det er spændende at se de gutter, som vi kender fra TV, og som kører lande- og motorveje tynde for at fange trafikanter, der sætter eget og andres liv og førlighed på spil.
Bogen her går så lige det niveau dybere, som en bog kan grave.
Nemlig ved at fortælle lidt om årsagerne og sammenhængene i vanvidskørsel, og hvor let vi i samfundet i dag får oparbejdet en vrede og aggressioner, der udløser de kriminelle forhold i trafikken.
Udover en lang, lang række eksempler på, hvad der sker i trafikken, brændte dæk, uagtsomt manddrab, en skruetrækker gennem vnduet af en hidsig bilist, og ligesådan knytnæver og trusler, buler og slag og isskrabere som våben, så får vi også nogle psykologiske forklaringer. Eksempelvis fra cand. psych. Jyll Byrnit, som fortæller, at vi misforstår andres vrede, og at vi har en "selv-serving bias", et dobbeltbogholderi i forhold til andre. Vi er ikke nær så skrappe til at regne andre mennesker ud, som vi går og tror. Talrige undersøgelser viser samstemmende, at vi har én måleskala omkring vores egne forhold og en anden, når vi vurderer andre mennesker. Men vi er rigtig gode til at finde undskyldninger og forklaringer på, hvorfor vi selv handler, sådan som vi selv gører - "jeg var ked af det, træt, bange osv - forholdet det sig helt anderledes, når vi skal prøve at tolke, hvorfor andre gør, sådan som de gør. "Sådan en idiot, nar, stjernepsykopat", fortæller hun.
Og så fortæller hun, at den slags er der en god grund til.

Det fine ved bogen er, at den fremlægger tingene, så vi bedre bliver i stand til at forstå gale mennesker i trafikken. Enten så vi selv kan undgå dem, eller også kan det på subtil vis være med til at dulme den vrede og afmagt, vi måske selv kan komme til at føle, såfremt vi møder en galning, der synes, vi kører fem kilometer for langsomt og giver os både lygter, horn og finger.

En spændende bog, der kommer godt omkring straf, morgentrafik, skaller, mænd med tyndslidte nerver og et heftigt temperament. Provokationer, den ulovlige stribe, og vi kommer også lidt rundt i verden og beskæftiger os med både Tyskland, Frankrig, Schweiz, USA og Rusland og deres trafikale udfordringer indenfor nævnte område.

En fin og letlæst bog der på en eller anden rar måde får følelserne op i os, så vi måske næste gang ser os bedre for i trafikken, er bedre til at undgå provokationer og konfrontationer og dermed skaber større sikkerhed på vejene.