Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Sig alt er godt mor PDF Udskriv Email

Sig alt er godt mor af Ida Tønnesen
Ida Tønnesen
Sig alt er godt mor
260 sider
Brændpunkt

Hold da op hvor kan Ida Tønnesen skrive. Man sluger bogen i et væk og begejstres over  indhold såvel som stil.

Som almindelig læser har vi godt af at vide, hvad der sker i en verden fyldt med fejlagtige behandlingstilbud, ungdommens håb om socialisering, afvisninger der står i kø og et menneske på vej i opløsning efter, at døren bliver smækket i af jævnaldrende.
Liv er hovedpersonen, der er flyttet til København og begynder på en teaterskole. 
København er vågnet. Hvis den overhovedet har sovet.
Dejlig vending og på den måde bliver læseren inviteret med ind i bogen og hovedstaden og alle mulige billeder farer rundt i hovederne af al den aktivitet og hektiske pulseren, vi kender.
Så kan invitationen ind i bogen ikke blive bedre.
Vi er godt igang med læsningen.
Liv har også lyst til at komme igang med noget. 

Forskellige episoder og kejtethed i sociale sammenhænge gør dog, at Liv 
får det dårligere og dårligere, og til sidst bliver selvværdet mast så meget, at indlæggelse på psykiatrisk synes eneste mulighed.


Vi kommer omkring angstanfald, en idiotisk og fraværende overlæge der giver total misforstået medicinering, det gør direkte ondt på os som læser, når Liv banker sig selv i tindingen med knoer, skærer sig på en dåse flåede tomater, og så får vi altså også et godt stænk spidende humor midt i al tristessen, der bestemt ikke er beskrevet som tristesse:

Hej I søde talenter. Jeg kommer desværre ikke i næste uge, da jeg er blevet erklæret sindssyg og derfor er farlig at omgås. Det er nok, fordi jeg er for svag til at gennemføre noget og blive en succes ligesom jer, men ellers er alt fint. Glæder mig til at se jer igen. Knus.

Tak for kaffe siger man så.

Selv om Liv har massive problemer, så vidner hun også af overskud, og den dobbelthed er Ida Tønnesen rigtig god til at få frem. Vreden og de dobbelte udbrud får naturligvis jævnfør bogens titel også ganske sigende udbrud i forhold hendes mor, som man godt kan forstå, Liv har et anstrengt forhold til.

Et tungt emne beskrevet med let hånd, der gør bogen mere end læsværdig.