Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Det vi tror på PDF Udskriv Email

Det vi tror på af Kamala Harris
Kamala Harris
Det vi tror på
348 sider
Klim

En dejlig læseoplevelse og et bombardement af gode intentioner og idéer om, hvad hun vil med Amerika, og hvilke holdninger, hun står for. Og hvordan disse holdninger er opstået i hende bl.a. med baggrund i oplevelserne i 1968, da både Robert Kennedy og Martin Luther King blev myrdet. Også hvordan hun er blevet præget af afvisningen af flygtninge fra Nazityskland  i 1939   ved den amerikanske grænse, hvordan præsident Woodrow Wilsons veto i 1917 omkring indvandrere blev tilsidesat af kongressen, nvordan Kongressen i 1800-tallet ved lov forbød kinesiske indvandrere. Og ikke mindst hvordan disse hændelser fører os frem nærmest i en lige linje til nyere tid, hvor globaliseringen ifølge Harris har berøvet USA millioner af arbejdspladser og fortrængt stor dele af middelklassen.
Det er interessant læsning, idet det jo netop er det, Trump slog sig op på, at globaliseringen, læs Kina, har frarøvet USA meget store dele af arbejdet. Her holder enigheden naturligvis op, idet Harris på alle måeder gør op med republikanernes evige skyderi på indvandrerne. Og når frem til, at USA blev skabt af mange hænder, fra alle egne af verden.

Denne vekslen for og imod indvandring visse steder i bogen kan godt forekomme forvirrende, og på en eller anden måde skal man være rimelig skarp i sine egne holdninger for at holde fast i, hvad hun egentlig mener, selv om der naturligvis med hendes egen baggrund ikke er tvivl.

Hun skriver bl.a., at indvandrerne har været med til at nære og forbedre økonomien i USA og forsynet landet med arbejdskraften til at industrialiserer det og hjernerne til at skabe samfundsændrende teknologi.

Store ord, og det skal man naturligvis have som ansøger til posten i Det hvide Hus og nu endt som amerikansk vicepræsident, der meget livagtigt i sin nye bog kommer rimeligt rundt om rigtig mange emner fra leveomkostningerne for kvinder, hendes arbejde i efterretningsudvalget, den grænseoverskridende kriminalitet med base i Mexico, om frieret fra hendes mand Doug, om hendes tradition for søndagsmiddage, om tennisstjernen Serena Wiliams, om hendes aktivitet som Californiens statsanklager og mange andre ting, der kan være nok så vigtigt at remse op eller komme ind på, når man er igang med en valgkamp om at blive præsident.

Bogen udkom i USA i 2019, da Harris var i fuld gang på vejen mod toppen.

Bogen er bestemt læseværdig, og er man interesseret i at følge med i, hvad der sker på de store og små politiske linjer i USA, og hvordan man som kvinde er i stand til gennem uddannelse, professionalisme og politisk tæft at nå det næsthøjeste embede i USA, måske det højeste, så er bogen her et must.