Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Livets gang i lille Danmark PDF Udskriv Email

Livets gang i lille Danmark af Bent Abkjer Hansen

Bent Abkjer Hansen
Livets gang i lille Danmak
162 sider
Mellemgaard

Ja, du ser rigtigt, kære læser. Danmark er på forsiden af bogen stavet uden r.  Vi får associationer til almanak, pastinak, virak, alt hvad der også er godt ved Danmark. Det er umuligt at forestille sig, redaktøren af bogen har overset dette. Det er i hvert fald sort humor på højeste niveau, når Bent Abkjer netop inde i bogen harcelerer over, at journalister ikke kender forskel på ligge og lægge.  Og fortæller, at han på sine ældre dage tillader sig at holde fast i enkle, gamle sprogformuleringer. Og belærer os om, hvordan man hitter forskel på hans og hendes, sin og sine.
Nuvel, der er visse områder i Danmark, hvor særlige dialekter udtaler Danmak fladt og uden R, men man kigger nu alligevel, når man får bogen her i hånden.

Når det så er sagt, så er bogen fyldt med sjove iagttagelser. F.eks. når man bliver ældre, behøver man ikke opdele mennesker i mænd og kvinder; potensen er der jo i meget ringe grad alligevel. Og at uanset hvad der bliver sagt, så har vi hørt det 1.000 gange før. Samt at forløbene i univerets implusion og eksplosion måske varer 20 millarder år, og at modstanden mod forandring ofte kan blive en pestilens for alle.

Der er nogle gode snapse i bogen her, der er skrevet af en mand på over 80, som pludrer godt og grundigt med sig selv, men som slipper nogle guldkorn ud ind imellem, der bestemt er værd at tænke over. Nøjagtigt som hvis man sad i stue med en ældre her, der er god til at pludre med sig selv og nu og da fortæller noget ganske brugbart til yngre generationer.