Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kvindernes by PDF Udskriv Email

Kvindernes by af Elizabeth Gilbert

Elizabeth Gilbert
Kvindernes by
432 sider
Gads Forlag

 

En rigtig lækker read, som man siger. Sproget står i kø med dejlige vendinger, ligesom handling og tema er spot on. Og selv om ting mestendels foregår for generationer tilbage, så er den superaktuel i sit snit med sin metaforiske og indirekte holdning tilgang til kvinder, der er frie i hjertet, og samfundets og omgivelsernes reaktioner på kønnenes adfærd.

Afsættet og omdrejningspunktet er et varitéteater i New York, The Lily, i fyrrene og tiden i USA i 2. verdenskrig. 

Vivian, der kommer fra en velhavende familie, bliver mønsterbryder og vil udnytte sine kreative gener og bliver syerske på teatret. Her møder hun mange helt anderledes og  meget spændende mennesker, som åbner hendes øjne for en verden, der ligger langt fra hendes ophav.
Krigen raser over Europa, og et sted derude lurer faren, og forfatteren bruger fint den del af fortællingen som et varsel om de tider, der venter, når man forsøger at leve et sorgløst liv i frihed.

Og når man bryder ud af boksen for virkelig at forsøge at nye den frihed til fulde. Det kommer med en pris, og så må man jo vælge. 

 

Vi kommer tæt på opførelsen af teaterforestillinger og bliver inddraget i et spændende kunstnermiljø med nerver op til en premiereraften, hvor der i ssalen er fyldt med venner, mediefolk, klummeskribenter,  ekskærester, publicister, kritikere og avismænd.

Vi kommer virkelig ned i sjælen på det kreative miljø og oplever på nært hold. hvor hårdt det vitterligt var dengang at være født med en kreativ åre, der bare skulle udleves, men alligevel er stramt styret af økonomi, begær og misundelse.

Der er også behagelige sex-scener med i bogen, hvor en vis Harold Kellogg, gift og fra overklassen, bringer begæret frem i  Vivian, så hun skælver og samtidig må finde sig i at blive kaldt missekat, ælling og dukkebarn og det, der snart er værre. Hvilken magt vi her oplever for, at han vil "hjælpe" hende til at forstå erotikkens glæder.

Hun ved godt, hvilket spil, hun er en del af, hun kan bare ikke lade være.

 

En virkelig flot og dejlig bog der pirrer til et væld af læserens sanser, og som slipper rigtig godt fra brugen af reader-locking, evnen til at fastholde læseren i et ganske ukendt miljø, der med sine personligheder og knivskarpe dialoger udløser ekko til stort set alle menneskers dagligdag.