Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Ude i kulden PDF Udskriv Email
Ude i kulden af Linda Castillo
Linda Castillo
Ude i kulden
352 sider
Hr. Ferdinand


En enkemand i Amish-kulturen er med sine børn på kanetur i en frygtelig snestorm, hvor den lille familie så finder en bil fyldt med skudhuller og en kvinde, der er ved at dø.

Alene det er optakten i en overordentlig spændende krimi. Og når man så tillægger, at det her 12. bind i Linda Castillos serie om Kate Burkholder, og når man så lægger til, at vi igen får mulighed for at bevæge os rundt i det lidt mystiske og isolerede amish-samfund, og så får tilsat et uvejsomt vejrlig, så har vi super underholdning til en god weekend.

Og så får vi et menneskeligt aspekt om personligt, skal vi næsten kalde det oplevelse af venskabets forrædderi eller chok, da det viser sig, at Gina Colorosa, Kates bedsteveninde på politiskolen, nu er eftersøgt for drabet på en undercover agent. Og at det er hende, Kate har fundet i sneen.......

Gina afviser selv anklagerne som falske plantet af korrupte politibetjente.

Bogen er et pletskud i genren. Blandt andet fordi det lykkes forfatteren at iscenesætte en handling, hvor læseren undervejs hverken ved ud eller ind, hvem kan man stole på, hvem kan man have tillid til.

Linda Castillo får Kates skepsis ud til os og får vort eget følelsesliv til at tage nogle rutcheture. Så meget at man nogle gange oplever at blive irriteret på sig selv over, at man ikke kan gennemskue tingene.

Så er en bog god. Når den er så fyldt med overraskelser og udspekulerethed.

Bogen har endvidere fine indblik i Amish-kulturen i Ohio. Og gør dig selv den tjeneste at få fat i alle forgængerne. Så får du mere ud af bogen her; bl.a. hvad angår Kate Burkholder private sfære og psyke, men også levevisen hos Amish-folket. Du får på en vis måde sympati for den enkle levevis, og hvem kan ikke bruge den viden i disse bæredygtige tider. 

Der er mange lag i bogen, og det kendetegner jo en dygtig og veldrejet thriller nu om dage. På bagsiden af bogen står der, at bogen får pulsen til at stige. Det er ingen overdrivelse. Som anmelder sidder jeg stadig og bliver træt af, at jeg efter at have læste mange, mange thrillere, endnu ikke har lært at gennemskue et veldrejet plot.

Hurra at den slags bøger stadig findes.....