Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Forførernes klub PDF Udskriv Email

Forførernes klub af Thomas Rydahl
Thomas Rydahl
Forførernes klub
352 sider
Politikens Forlag

 

For år tilbage udgav superforføreren Neil Strauss bogen Spillet, hvor han berettede om de mange scoringer og erobringstogter, han opnåede i et luksusresort ved Los Angeles sammen med mange andre, sjove typer, der havde navne, man kan huske......


Af en eller anden grund kommer vi til at tænke på, at romanens hovedperson her, Flemming, ville have haft godt af en tur i huset, der iøvrigt udmøntede sig i en dansk hjemmeside med titlen, www.thegame-online.dk.
Og hvorfor så det? 

Jo, Flemming ligner en der er på social deroute. Han er lige blevet skilt og bor i et anløbent byhus, et lille udhus med eget egern som han kalder det, og mister oveni hatten både sit job og sin ret til samvær med børnene.

Kan det blive værre?Ja, det kan det godt, hvis man er lidt svagere end Flemming.

Indeni har Flemming heldigvis stadig nysgerrigheden og livsviljen i behold. Og med dette in mente støder han efter en opdagelse i en boghandel - med denne bogs titel iøvrigt -  på en lukket klub, der dyrker forførelsen, det gode og det sanselige.

Ikke en traditionel swingerklub, forstås, men en klub hvor poesien, det etiske og det ophøjede liv står i centrum.

Og det er med afsæt i den klub, at Flemming kommer gennem en transformation.

Eller gør han.. . . . 

Mulighederne er der i hvert fald, idet klubben er opbygget efter Søren Kirkegaardske principper. 

Har de muligheder for en som Flemming, en flink fyr og lidt af en enspænder der bare leder efter kærligheden, og kan Forførernes Klub tilbyde ham andet og mere end Tinder, Dating og Scor kan?

Bogen har tre dele og særdeles aktuel, idet kapitlerne spænder over de to år 2019-2020. Undervejs møder vi nogle rigtig sjove typer, der har deres egen måde at være på og egen måde at sige tingene på.

Nogle uddeler gerne øretæver og andre vandrer rundt i en lejlighed, hvor man på den måde oplever hele verden.

Undervejs i bogen bliver brudstykkerne sat sammen over et liv, som Flemming bliver nødt til at tage op til revision: Var det job, han fik dengang, lige det, han ville have? Og hvad var det med hans far?

Vi kommer geografisk pænt omkring, fra velkendte Dybbolsbro Station til Kristiniagade og Lille Strandstræde i København til Jägerstrasse i Berlin.

Vi kan godt lide bøger, hvor bevægelser og omskiftelighed i det ydre afspejler mulighederne for bevægelse i det indre.

Vi kan også godt lide bøger, hvor en person gør noget ganske overraskende, idet vi på den måde ofte kommer til at lære nogle dybder af mennesket at side, som vi ikke vidste, vedkommende havde. Nøjagtigt som i det virkelige liv.

Her møder Flemming så på et tidspunkt en dement præst, som ikke husker noget, og således begynder Flemming at spejle sig i et individ, der har fået slettet sin hukommelse til et tidligere liv. Det må Flemming så åbenbart afprøve, og han begynder at lægge op til svindel og humbug.

Uha uha, hvad forførelse og etik da ikke kan føre til.

Læs bogen og bliv begejstret over at læse om en mands udvikling - og indvikling i sig selv.

Sproget er lækkert og stramt og er en fornøjelse undervejs, mens vi sluger handlingen.

Og det var en fornøjelse på et lidt højere niveau at se og gense, hvilke redskaber, forførere kan tage i anvendelse på deres erobringstogter. A Players Manuel, som det hedder i de kredse.

Men det er en anden snak.