Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Al den vrede PDF Udskriv Email
Al den vrede af Anders Haahr Rasmussen
Andes Haahr Rasmussen
Al den vrede
250 sider
Gyldendal


En kløgtig bog der på sin egen finurlige måde lægger op til, at vi bliver bedre til at se indad og finde nogle dybder, som vi ikke anede, vi havde. Formålet: At blive mere hele og finde sandheder om os selv fra det indre.
Da tennisstjernen Serena Wiliams i 2018 ved US Open blev midtpunkt i en skandale, hvor hun blev frataget både set og partier, var der mange, der ikke forstod dybden af de udfald mod dommeren, som Serena Wiliams præsterede og blev dømt for. Inklusive journalisten Anders Haahr Rasmussen, der er forfatter til bogen her.
Han kommenterede ud fra det, han vidste på det tidspunkt og blev et sted lige så forarget over de præstationer, som de forskellige involverede leverede. Ikke mindst publikum.

Han leverer også sted i bogen lydtæppet til det, han mener gik igennem publikums hoveder, da de mener, de blev snydt for en ordentlig kamp mellem de to Wiliams´er.

They are cold ads Ice, som den amerikanske presse dengang skrev.

Men ingen fra Wiliiams-familien er cold as ice, finder vi ud af efter endt læsning af en bog, der rører godt og grundigt op i forståelsen af, hvad folk kommer af, hvad de har oplevet, og hvordan disse oplevelser og indestængte følelser udmønter sig i tilsyneladende helt uforståelige handlinger.

Vi kommer en ordentlig tur i vridemaskinen gennem alle de ydmygelser, trængsler og genvordigheder, som den mørke race i USA har været udsat for, og at det er denne forskel på hvide og mørke, der eksploderede som en ketchupflaske i hovedet på dommeren hin dag på tennisbanen.

Vi får en fantastisk indsigt og kan ikke undgå at lade os rive med og følelsesmæssigt påvirke ved en godt, stramt komponeret bog, som går mange, mange årtier tilbage og beskriver de race-udfordringer, der har ligget som åg i generationer og de ulidelige forskelle, som enorme skarer af mørke mennesker har måttet plagedes med. Og den dokumenterer, at mørke ganske enkelt dør tidligere, fordi det er et pres bare at have den race, man har, uanset hvordan man bor, hvad man tjener, hvor høj man er, og hvilken status ellers man har i samfundet.

Uhyggelig læsning mange steder, men særdeles lærerigt og en vandring gennem menneskeheden, vi har godt af at tage med os.

Udover en ordentlig omgang undervisning det er at gå ind i sig selv og undersøge årsagen til og betydning af folks umiddelbare reaktioner, så er bogen også guf for tennisfans, idet vi befinder os meget på tennisbaner, hvor de ting, vi elsker sker for øjnene af os. Her er det bare tilsat drama ud over næsten enhver tænkelig rampe.