Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Hjælp min søn er blevet veganer PDF Udskriv Email

Hjælp! Min søn er blevet veganer af Annette Søby

Annette, Magnus, Ida-Marie og Annette Søby, Hannah og Benedicte Wilson
Hjælp min søn er blevet veganer
204 sider
Mellemgaard

 

Hej mor. Jeg glæder mig til at komme til middag i aften. Husk nu at jeg kun spiser vegansk - så ingen kød, mælk eller æg.

Sådan sælger bogen nærmest sig selv til folk, der enten er veganere eller som en håndsrækning til folk, der har veganere indenfor rækkevidde og gerne vil lave en lækker ret til dem.

Som det også hedder i foråret, er kunsten ikke et enten eller, men derimod at kunne kombinere ordinær dagligdags spise i familien med veganske retter.

Og der er dygtigt lagt op til en ordentlig og meget væsentlig portion opskrifter, så det ser ud som om, den allermest kræsne veganer vil kunne blive tilfredsstillet - også af ikke-veganske kokke.

Lige fra kanelsnegle, varm kakao, kikærtehorn, wok ret, drømmekage, tarteletter, grydebrød, bechamelsovs og tilquinoa one pot, pasha, dahl og mange, mange andre, delikate veganerretter sat op meget mundret, for nu at være lidt vittig, tilsat krydderier af flotte billeder af den færdige ret.

En rigtig delikat bog.

 

Og så kunne man jo passende eksperimentere lidt med basilkum i bogen af samme navn og fra samme forlag:


Duften af basilikum af Stine
Stine og Niels Bekkevold
Duften af basilkum
96 sider
Mellemgaard


Også fyldt med lækre billeder og opskrifter, hvor man kan toppe med den dejlige krydderi eller bruge det som direkte ingrediens i maden. 
Gode, gamle opskrifter fyldt med smag og sundhed og tilsat basilikum, så vi aldrig mere vil undvære lige netop den ret. Perfekt til jule- og nytårsmenuen.
Smag af Italien, en liflig duft af syden, lækre salater, hvad med en gang polpettine, eller laksetatar med syltet ingefær og basilikum - eller kold agurkesuppe med basilikum og fløde. Man bliver bare så sulten, omend ikke lækkersulten af at se på alle de dejlige madopskrifter.

Det samme gør sig gældende, når vi bevæger os lidt længere vestpå til Frankrig med medtager

 Anna Storms Provence-køkken fra Tom Oxagers krimier om Rigsvåbnet af Tom Oxager

Tom Oxager &
Anne Storms
Procence-køkken
162 sider
Mellemgaard 

Det er bogen med 0 billeder af den færdige ret. Det kunne man godt mangle. Det er jo altid et vovestykke at følge en opskrift uden at vide nøjagtigt, hvordan den færdige ret kommer til at se ud. Men det pirrer da fantasien, at det på en vis måde er frit spil. Til gengæld er der mange, andre ok billeder fra Provence og så nogle reklamer for bøger ind imellem, som nok burde være gemt til en anden god gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kartoffelmadder af Grethe Rolle
Grethe Rolle
Kartoffelmadder
84 sider
Mellemgaard


Bogen om kartoffelmadder er den mindste udgivelse af de nævnte, nærmest kun en gang ingredienser, MEN hvilke fine billeder der inspirerer MAX til at lave en godbid til partneren eller gæsterne, der kommer på fredag. Fantastisk så megen glæde en lille bog kan sprede på ganerne. Bogen inspirerer dig til blot at kigge i køleskabet uden at lave en lang indkøbsliste, og så er du nærmest igang, hvis blot du har en kartoffel. Og skal det gå højt til, sp prøv med en farvet kartoffel, som du kan se mere til i en bog om noget af det mest almindelig i en husholdning uden, at man måske ved det. Velbekomme!